Sähköinen siirtoasiakirja vastaa uuden jätelain vaatimuksiin

Laki on vaatinut siirtoasiakirjan käyttöä jo vuodesta 2012. Siirtoasiakirjalla on tarkoitus turvata muun muassa vaarallisten jätteiden, rakennus- ja purkujätteiden, pilaantuneiden maa-ainesten ja erilaisten lietteiden asianmukainen käsittely ja toimitus, sekä luoda edellytykset kuljetusten seurantaan ja valvontaan. Sähköisen siirtoasiakirjan etuja paperiseen siirtoasiakirjaan verrattuna ovat esimerkiksi helppokäyttöisyys, jäljitettävyys ja arkistoitavuus sähköisessä muodossa. Uuden jätelain voimaantulon yhteydessä Ympäristöministeriö ottaa käyttöön sähköisen rekisterin, jonne siirtoasiakirjojen tiedot tulee jatkossa tallentaa.

unknown-1592988478383

Pinjan sähköinen siirtoasiakirjasovellus on kehittynyt ratkaisu raportointitarpeisiin

Pinjan sähköinen siirtoasiakirjasovellus on selainpohjainen ja skaalautuu erilaisille päätelaitteille matkapuhelimesta tietokoneeseen ja tablettiin. Kuljettajien on helppo käyttää siirtoasiakirjaa kohteessa ja tien päällä.

Dokumentit tallennetaan pilvipalveluun, jossa ne ovat kätevästi saatavilla ja lain määrittämä kolmen vuoden säilytysvelvollisuus täyttyy. Modernien rajapintojen kautta siirtoasiakirjojen tiedot siirtyvät tarvittaessa automaattisesti järjestelmien välillä. Kun asiakkaalla on käytössä tietojärjestelmä materiaalivirtojen hallintaan, saadaan kuormatiedot automaattisesti ja joustavasti siirrettyä siirtoasiakirjoille, ja siirtoasiakirjan tiedot puolestaan järjestelmään. 

Järjestelmän joustavuus tulee esiin muun muassa tilanteissa, jossa yhdessä kuormassa on useiden asiakkaiden jätteitä tai erityyppisiä jätteitä. Pinjan siirtoasiakirjasovelluksessa  kuorma pystytään jakamaan vaivatta useammalle siirtoasiakirjalle. Asiakirjat ovat kaikkien kuljetukseen osapuolten luettavissa helposti. Erilaisten raporttien tekeminen onnistuu suoraan tietokannasta ilman erillisiä Exceleitä. 

Järjestelmä mahdollistaa ketterän kehittämisen asiakkaan tarpeiden mukaan. Ennen kaikkea Pinjan sähköinen siirtoasiakirja säästää työaikaa ja helpottaa arkea.

Haluatko kuulla lisää? Varaa oheisella lomakkeella lyhyt keskusteluaika, jossa kerromme ratkaisustamme tarkemmin! Keskustelun varaaminen ei sido sinua mihinkään.