Varaa tapaaminen
Tietopankki

Energiayhtiöiden tärkein tehtävä on energian toimitusvarmuuden takaaminen, ja kunnossapidolla olennainen rooli tehtävässä onnistumisessa. Kunnossapidon tuleekin pohjautua suunnitelmalliseen ja hyvin jalkautettuun strategiaan, joka ohjaa toimintaa aina määräajoin suoritettavista huoltoseisokeista päivittäisjohtamiseen. Energiatoimialalla erityisesti ennakoivan kunnossapidon sekä kunnonvalvonnan rooli korostustavat, sillä laitteiston vikoja pyritään minimoimaan jo ennen ikäviä yllätyksiä.

Useiden käyttökohteiden, kuten pää- ja varavoimalaitosten sekä verkostojen myötä kunnossapitojärjestelmän merkitys korostuu erityisesti tehokkaassa työnsuunnittelussa, tietojen kirjaamisessa sekä raportoinnissa. Digitalisaation ja laitteiden uudistamisen mukanaan tuovan muutoksen myötä kunnossapidon prosesseihin sekä ohjaukseen onkin entistä tärkeämpää kiinnittää huomiota juuri nyt.

Teollisuuden_kunnossapito

Kunnossapidon murros vauhdittaa energiateollisuutta

Asset 1857

Ennakkohuoltojen merkitys korostuu

Ennakkohuolloilla on suuri rooli vikaantumisten ehkäisyssä ja vikakorjausten määrän alentamisessa. Niiden merkitys korostuu erityisesti energiatoimialalla, jossa käyttövarmuuden ja toimitusvarmuuden takaaminen on kriittisen tärkeää. 

Blogi: Mitä on ennakoiva kunnossapito?

Asset 621

Visuaaliset raportit toiminnan kehittämiseen

Hyvän päivittäisjohtamisen avaintekijöitä ovat luotettava ja reaaliaikainen tiedon kerääminen tuotannosta, moderni tiedon hallinta sekä ymmärrystä lisäävä tiedon visualisointi nopeaa päätöksentekoa varten. Uudet BI-työkalut, kuten Power BI, tarjoavat hyviä mahdollisuuksia kunnossapitojärjestelmän tietojen esittämiseen mahdollisimman selkeästi.

Blogi: Kunnossapidon datasta lisäarvoa liiketoimintaan →

Asset 1600

Turvalliset ja tehokkaat työtavat

Suunnitelmallinen ja oikea-aikainen kunnossapito onkin yksi työturvallisuuden perusedellytyksistä. Kunnossapitotehtävien suorittaminen on turvallista, kun työluvat sekä tehtävien hoitamista varten tarvittava tieto sekä ajantasaiset ohjeet on kirjattu järjestelmään ja jokaisen helposti saatavilla.

Blogi: Työturvallisuus osana kunnossapidon päivittäisjohtamista →

Huoltoseisokissa punnitaan kunnossapito-organisaation toimintakyky

Energiatoimialan ominaispiirteisiin kuuluu, että sähkö- ja lämmöntuotantoyksiköiden on oltava toimintakuntoisia jokaisella hetkellä. Suunnitellut huoltoseisakit ovatkin kriittisiä ajanjaksoja laitoksen turvallisuuden ja toimintavarmuuden ylläpitämiseksi, kun kaikki seisakkiin liitetyt toimet tulee pystyä tekemään suunnitellusti, aikataulussa ja turvallisesti.

Parhaimmillaan onnistunut seisakkisuunnittelu ja -toteutus tuo yritykselle merkittävää kilpailuetua. Onnistuminen edellyttää riittävää valmistautumista, toimivaa vastuunjakoa ja hyvin johdettua läpivientiä. Apuna työssä toimii moderni kunnossapitojärjestelmä.


"Lyhyessä seisokissa on pystyttävä tekemään kaikki ennalta suunnitellut ja sovitut toimenpiteet. Tärkeää on saada visuaalinen ja kokonaisvaltainen kuva tilanteen etenemisestä."

Ari Pekka Juntunen, kunnossapitoinsinööri, Oulun Energia

Energiateollisuuden asiakkaitamme

Lataa oppaita ja webinaaritallenteita

Kumppanisi kunnossapidon kehitykseen

Me pinjalaiset haluamme olla kumppanisi tuotannon ja kunnossapidon digitalisaatioprojekteissa. Tarjoamme valmiin järjestelmien ekosysteemin toimitusketjun, tuotantokapasiteetin ja tuotteen elinkaaren ajalle. Tuemme asiakkaitamme muutoksessa sekä huippusuorituskykyisen tuotannon ja kunnossapidon suunnittelussa ja päivittäisjohtamisessa.

Menestyäkseen kaikkea ei tarvitse, eikä kannata tehdä itse. Verkostoitumalla asiantuntijaorganisaatioiden kanssa yrityksillä on mahdollisuus hyötyä digitalisaatiosta ja johtaa tuotantolaitostaan alati muuttuvassa toimintaympäristössä. Kumppanoitumalla voidaan säästää myös resursseja, kustannuksia ja löytää uusia tapoja parantaa kilpailukykyä.

Kunnossapitojärjestelmämme Novi by Pinja digitalisoi teollisuuden kunnossapidon hallintaan ja kehittämiseen liittyvää tietoa sekä vastaa kunnossapidon päivittäisjohtamisen tarpeisiin. Once by Pinja on selainpohjainen, SaaS-palvelumallin järjestelmä, jolla hallitaan mm. energiantuotantolaitosten ja kiertotalousalalla toimivien yritysten tilaus- ja toimitusketjuja. 

"Pinja tuo meille näkemystä ja kokemusta siitä, mihin järjestelmä soveltuu ja mihin kaikkeen sitä voi ja kannattaa hyödyntää. Saamme kumppanuudesta lisäarvoa omaan toimintaamme."

Juha Kujala, kunnossapitopäällikkö,
Veolia Services Suomi

novi-tuote-scaled

Kohti kunnossapidon kokonaiskuvan hallintaa

  • Asentajalle töiden suorittamiseen tarvittavat tiedot ja dokumentit mobiilisti.
  • Työnjohdolle reaaliaikaiset tiedot töiden etenemisestä päivittäisjohtamisen tueksi.
  • Työn suunnittelijalle visuaaliset työkalut töiden aikatauluttamiseen ja resursointiin.
  • Kunnossapitopäällikölle älykästä ja dynaamista dataa kustannuksista ja tunnusluvuista Novi BI:n avulla.
  • Johdolle kattava näkymä kunnossapidon toimintojen benchmarkkaukseen ja seurantaan eri laitosten välillä.

Kuinka päästä alkuun?

Autamme tuotannon digitalisoinnissa sekä kunnossapidon kehittämisessä läpi koko toiminnan elinkaaren. Asiantuntijamme ovat maamme johtavia kunnossapidon erityisosaajia ja toimintamme lähtökohtana aina ymmärrys energiatoimialan prosesseista ja kipupisteistä.

Tarjoamme mm. seuraavia palveluita kunnossapidon kehittämisen tueksi:

  • Selvitystyön kunnossapidon nykytilasta ja prosesseista, tavoitetilasta, hyötypotentiaalista sekä ratkaisumallin, millä muutos toteutetaan.

  • Järjestelmän käyttöönoton sekä käyttäjäkoulutuksen.

  • Järjestelmä- ja asiakastuen ensimmäisestä päivästä alkaen.

  • Asiantuntijakumppanuuden, toimialaosaamisen sekä jatkuvan kehittämisen.

  • Yli 400 asiantuntijan osaamisen tiedolla johtamisen, ohjelmistokehityksen, automaation, tuotannonsuunnittelun- ja ylläpidon eri osa-alueilta.
energiateollisuus_2_kuva

Kiinnostuitko?

Ota yhteyttä täyttämällä oheinen lomake tai soita: 

nyholm_juha
   Juha Nyholm
   Sales Manager
   +358 50 585 4727

 

 

Novi by Pinja -kunnossapitojärjestelmä teollisuuden tarpeisiin

  • Yli 250 asiakasta ja 500 käyttökohdetta ympäri maailmaa
  • Yli 10 000 tyytyväistä käyttäjää kolmessakymmenessä eri maassa
  • Yli 20 000 säästettyä työtuntia vuodessa