Microsoft jälleen business intelligence -alustojen ykköseksi Gartnerin vuoden 2021 analyysissa

BI-raportointinäkymä

Gartner valitsi Microsoftin jo 14. kerran analytiikka ja business intelligence -alustojen johtavaksi tarjoajaksi vuosittaisessa analyysissaan, joka auttaa yrityksiä analytiikan ja BI:n roadmapien suunnittelussa. Lisäksi jo kolmannen kerran peräkkäin Microsoft sijoittui analyysissa ylivoimaisesti parhaaksi vision-valmiudessa ja kyvystään toteuttaa visiotaan.

Gartner nostaa Microsoftin vahvuuksissa esille houkuttelevan hinnoittelun, vakuuttavan roadmapin, edistyneen analytiikan ja koneoppimisen kehitystyön sekä toimivan ekosysteemin.

Microsoftin hinnoittelu mullisti analytiikka ja business intelligence -työkalujen markkinat

Gartnerin mukaan Microsoftin Power BI -työkalun julkaisun myötä vastaavien työkalujen hinnat ovat laskeneet koko analytiikka ja business intelligence -markkinassa. Myös Power BI:n selkeä hinnoittelu on saanut paljon kiitosta. Gartnerin analyysin julkaisun jälkeen Microsoft on lanseerannut esimerkiksi uuden Power BI Premium per User -lisensointimallin, joka tuo Premium-ominaisuudet entistä laajemman käyttäjäkunnan saataville edullisella käyttäjäkohtaisella lisensointimallilla. 

Power BI:n vakuuttava roadmap

Gartner nostaa esiin Microsoftin kunnianhimoisen strategian ja kehitystyön Power BI:n kehittämiseksi. Lisäksi Microsoft karkaa kauas kilpailijoista molemmissa Gartnerin käyttämässä arvioinnin näkökulmassa: kuinka valmis visio on ja millainen kyky visiota on toteuttaa.

Gartner toteaa, että Microsoftilla on erittäin kattava osuus markkinasta sekä laaja että visionäärinen palvelutarjooma ja roadmap. Power BI:n roadmapin selkeä vahvuus on, että työkalut päivittyvät tiuhaan ja uusia ominaisuuksia tulee mukaan jatkuvasti. Power BI tarjoaa mm. mahdollisuuden datan muokkaukseen ja analysointiin visuaalisessa muodossa, interaktiiviset raportit ja edistyneen analytiikan. Power BI -työkaluja voi käyttää joko SaaS:na Microsoftin Azuressa tai lokaalisti Power BI Report Serverin avulla. 

Yhä useammat organisaatiot hyödyntävät Microsoftin edistynyttä analytiikkaa ja koneoppimista

Power BI Service tarjoaa kattavat edistyneen analytiikan ja automatisoidun koneoppimisen mahdollisuudet. Power BI Premium -lisensoinnilla mahdollisuudet kasvavat vielä entisestään mm. tekoälyn siivittämällä teksti-, tunne- ja kuva-analytiikalla.

Power BI:n tekoälypalveluita hyödyntävät yhä useammat organisaatiot ja Microsoft panostaa entisestään tekoälyn ja koneoppimisen kehittämiseen. Koneoppimista on tarkoitus jatkossa hyödyntää eri Azure-palveluissa mm. tietokantakyselyjen suorituskyvyn optimointiin. Tämä näkyy tuloksissa varmasti myös vision-valmiuden skaalalla.

Toimiva ekosysteemi

Microsoftilla on vahva tietotyön ohjelmistojen tuoteperhe mm. Microsoft 365:n (entinen Office 365) ja Teamsin myötä – maailman käytetyintä tietotyökalua Exceliä unohtamatta. Power BI integroituu Microsoftin tuoteperheeseen entistä vahvemmin, mikä nostaa sen arvoa erityisesti M365- ja Teams-palveluiden käyttäjien keskuudessa. Gartner toteaakin monien organisaatioiden kysyvän “Valitsemmeko Power BI:n?” sen sijaan, että kysyttäisiin “Minkä BI-työkalun valitsemme?”.

Microsoft ja Power BI -työkalu tarjoaa matalan kynnyksen lähteä nostamaan yrityksen datamaturiteettia seuraavalle tasolle. Vapautetaan aika ja resurssit tiedon etsimisestä tiedolla toimimiseen.

Koko Gartnerin analyysin voi ladata täältä.

Tarvitsetko apua raportoinnin kehittämiseen?

Olemme Power BI -raportointiin erikoistunut tiedolla johtamisen kumppani ja haluamme auttaa asiakkaitamme löytämään oman suunnan tiedolla johtamisessa. Tutustu palveluihimme ja ota yhteyttä!

Lue lisää:

Blogi: Tiedolla johtamisen ja raportoinnin trendit vuodelle 2021
Webinaari: Power BI -vinkit talousjohtajan raportointiin 2021
Webinaari: 8 syytä valita tietovarasto Power BI:n tueksi
Pinjan Business Intelligence -palvelut

Petteri Väisänen

Petteri Väisänen

Toimin Pinjan BI-yksikön vetäjänä, jossa mahdollistamme asiakkaillemme aitoa tiedolla johtamista. Tärkeintä työssäni on porukkamme yhteinen henki ja tekemisen meininki. Vapaa-ajallani nautin ruuhkavuosista perheeni kanssa, jossa tekemisen meininki on myös vahvasti läsnä. Lisäksi lautailulajit ja oikeastaan kaikki sportti on lähellä sydäntäni.

Lue lisää tältä kirjoittajalta