Mitä isi tai äiti tekee työkseen: Lapset ja vanhemmat vastaavat

Pirita Kapanen Pirita Kapanen
Prinsessat-piirustus
Ronja ja Taika piirsivät prinsessoja.
 
Isän koodailun seuraamista
Topi seuraili iskän koodausta ja katseli videoita.
 

Tänään vietetään valtakunnallista Lapsi mukaan töihin -päivää. Tarkoituksena on tutustuttaa lapsia vanhempiensa työympäristöön ja näyttää, millaisia töitä aikuiset tekevät.

Pinjalla lapset tutustuivat iltapäivän ajan tuotantotiloihin ja pääsivät seuraamaan, millaisten projektien parissa täällä oikein ahkeroidaan. Tutustusmiskierroksen ja piirustustehtävien lisäksi lapset vastasivat kinkkiseen kysymykseen:

Mitä isi tekee töissä?

Enna 4,5 v.

"Tietokonetöitä. Iskä tekee kokouksia. Siellä se sopii asioita. Iskä on luonteeltaan tylsistynyt, joskus kiva ja mukava."

Ennan isä Mikko

"Toimin projektipäällikkönä. Olen mukana useassa asiakasprojektissa ja katson, että ne etenevät sovitussa aikataulussa ja budjetissa. Lisäksi vedän kehitystiimiä, joka työskentelee oman palvelutuotteemme Pinja KuPi:n parissa."

Topi 9 v.

"Iskä on koodari. Se koodaa jotakin ja käy kahvitunneilla. Tykkään koodata itsekin nettisivuilla pelejä, mihin voi painamalla näppäintä lisäillä juttuja esim. vaihtaa taustaa. Alussa iskä näytti, miten se toimii. Nyt pärjään itsekin."

Topin isä Tarmo

"Ammatiltani olen ohjelmistosuunnittelija. Käytännössä katsoen teen ohjelmointia ja pelaan ympäristöjen kanssa, devopsin kanssa mennään. Teen erilaisia pienempiä ja suurempia teollisuuden projekteja."

Ronja 6 v.

"Kaikkia tietokoneasioita. Iskä tekee koneella kirjoitusjuttuja. Vastailee viesteihin, lähettelee viestejä ja sitten se soittelee ja vastaa soittoihin. On palavereissa ja kaikkea semmoista. Iskä on mukava ja hassu."

Ronjan isä Tommi

"Työskentelen Pinjalla liiketoimintapäällikkönä. Käytännössä vastaan meidän projektiliiketoiminnan ja palvelutuotekehityksen organisoinnista sekä toimintatavoista. Työpäiväni sisältävät asiakas- ja projektipalavereja, toimintatapojen kehittämistä ja suunnittelua."

 

lelujen esittely
Enna esitteli Jennille omien sanojensa mukaan iskän työleluja.
 
Päivä oli varsin onnistunut ja niin mukavaa tuntui lapsillakin olevan, etteivät olisi millään malttaneet lähteä kotiin. Kiitos kaikille lapsi mukaan töihin -päivään osallistuneille – myös tulevaisuuden koodareille ja projektipäälliköille. ;)

Lue lisää

Avoimet työpaikat
Työhyvinvointia rakentamassa

Pirita Kapanen

Pirita Kapanen

Teen töitä Pinjalla teknisen markkinoinnin ja koodauksen parissa. Työpäiväni sisältävät järjestelmien käyttölogiikoiden miettimistä ja teknistä toteutusta, sivujen leiskaamista ja koodausta, sisältöjen kehitystä, SEO:a ja brändäystä. Kilpailuhenkisyys näkyy niin peleissä kuin rentomielisesti töissäkin. Urheilulajeista säbä lähellä sydäntä.