Varaa tapaaminen
Tietopankki

Modernia valmistuksen johtamista vain yhden järjestelmän avulla

GEMA

Teknologian huima kehitys on jo pitkään mahdollistanut ja tukenut valmistavan teollisuuden tiedolla johtamista. Suomen valmistava teollisuus onkin tunnettu useista high-tech yrityksistä, joiden tuottama laatu on tunnustettu myös kansainvälisesti. Digitalisaation myötä välimatka kilpailijoihin kuitenkin kapenee ja aallonharjalla pysyminen on entistä vaikeampaa. Miten säilyttää kilpailukyky tulevaisuudessakin?

Tässä blogiartikkelisarjassa tarkastelen lattiatason tuotannonohjauksen järjestelmäkehityksen roolia kolmesta eri näkökulmasta. Ensimmäisessä osassa keskityn tuotannon johtoon, toisessa operaattoriin ja kolmannessa digitalisaation tuomiin mahdollisuuksiin.

Kahta en kadehdi: tuotantopäällikkö ja...

Kilpailukykyisessä valmistuksessa tuotannosta vastaava henkilö on paljon vartijana: olemmeko aikataulun mukaisessa tuotantosuunnitelmassa? Jos emme, miksi? Tuotannon mahdollisten häiriöiden lisäksi hänen tulee olla hyvin perillä myös erilaisten kehitysprojektien etenemisestä, mm. siitä etenevätkö sovitut kehitystehtävät suunnitelman mukaisesti.

Tuotannosta vastaavan henkilön tulee myös varmistua tuotteiden laadusta. Hänen on pohdittava esimerkiksi ovatko yrityksen tuoteet määriteltyjen laatustandardien mukaisia. Tuotantopäällikön vastuulla on myös toimia tuotannon operaattoreiden esimiehenä ja luoda hyvät edellutukset operaattoreiden työn tekemiselle. Toisaalta tuotantopäällikön vastuulla on myös täyttää johdon asettamat tavoitteet. Tämä kaikki vaatii tuekseen luotettavaa dataa, mutta lisäksi moderneja työkaluja.

Yksi järjestelmä tukemaan lattiatason ohjausta ja kehittämistä

Tuotannon tiedonkeruu- ja ohjausjärjestelmä Gema by Pinja tarjoaa tuotantopäällikölle tai -johdolle visuaalisen ja avoimen tavan johtaa lattiatason toimintoja. Järjestelmä sisältää myös ominaisuudet, joilla tuotannonohjauksen lisäksi kehitystehtäviä voidaan hallita. 

Käytännön tasolla tuotantopäällikön tulisi helposti ja nopeasti saada selville reaaliaikainen tieto tuotannon etenemisestä. Gema tarjoaa automaattisesti kerätyn konetiedon, jota operaattori on kommenteillaan rikastanut. Tämä luo tuotannon johdolle mahdollisuuden johtaa sekä valmistusta, että omaa työtään erinomaisella tiedolla ja tavalla.

Tuotantopäällikön päivittäistä työtä helpottaa huomattavasti, jos tehtaan lattiatason ohjaus on mahdollista toteuttaa yhdellä selkeällä käyttöliittymällä, joka myös sopeutuu yrityksen muuttuviin tarpeisiin. Reaaliaikainen tieto helpottaa tuotantosuunnitelmassa pysymistä ja jatkuvasti muutoksen alla olevan tiedon kanssa elämistä. Yksi järjestelmä tarjoaa tuotannon ohjaamiseen kaiken tarvittavat tiedon: pullonkaulat, laatupoikkeamat, tärkeimmät tunnusluvut ja raportit.  

Moderni järjestelmä luo edellytykset tekemisen hallintaan sekä auttaa ymmärtämään, MIKSI asiat eivät etene suunnitellusti. Samalla päästään kiinni myös tuotannon jatkuvaan kehittämiseen ja Lean-ajattelumallin mukaiseen toimintaan. Asioita on helpompi laittaa kuntoon yksi kerrallaan, kun järjestelmä osaa priorisoida ja ehdottaa, mitä asioita tulee laittaa kuntoon ensimmäisenä. Kun päivittäistasolla ratkottavat asiat pysyvät lisäksi riittävän konkreettisina ja yksinkertaisina, eivät yksittäiset muutokset edes vaadi suuria investointeja tai resursointia.

Lue lisää

Gema by Pinja - tuotannon tiedonkeruu- ja ohjausjärjestelmä
Andon-menetelmä parantaa tuottavuutta - mutta miten?
Andon tehostaa tuotannon läpimenoaikaa - 3 helppoa vinkkiä järjestelmän käyttöönottoon