ERP-opas onnistuneeseen asiakaskokemukseen toiminnanohjausjärjestelmän tukemana

Projektimyynnillä viitataan yrityksen liiketoiminnassa myyntikohteeseen, joka ei ole valmista hyllytavaraa vaan sitä laajempi, räätälöity kokonaisuus, jolla vastataan ostavan asiakkaan täsmälliseen tarpeeseen. 

Esimerkki projektimyynnistä voisi olla vaikkapa suunnitteilla oleva kerrostalo, johon ikkunoita valmistava yritys myy tietyn määrän tietynlaisia ikkunoita, usein asennuspalveluineen. Usein projektimyynti on nimenomaan yritysten välistä B2B-kauppaa, mutta se voi koskea yhtä hyvin myös kuluttajakauppaa.

Projektimyynnin laajuus vaihteleekin asiakkaan ja projektin kokoluokan mukaan, mutta perusperiaatteet ovat samat. Riippumatta siitä, ollaanko tiettyä projektia myymässä yritykselle vai yksityishenkilölle, projektimyynnin ja sitä kautta asiakaspalvelun onnistumiseen vaikuttavat samat peruselementit kuin kaikessa liiketoiminnassa: projektimyynnissäkin asiakkaita kiinnostaa vähimmillään laatu, hinta ja aikataulu.

Koska projektimyynnissä luodaan yrityksen tarjoomasta poimittuja kokonaisuuksia, liikkuvia osia on paljon. Jos projektimyynti ei syystä tai toisesta toimi, se näkyy vähintään yritykselle itselleen, mutta usein myös maksavalle asiakkaalle asti.

Jotta kokonaisuus pysyy hallinnassa, yrityksen on pystyttävä ohjaamaan toimintaansa tehokkaasti, luotettavasti ja johdonmukaisesti. Tässä auttavat paitsi huolella mietityt sisäiset prosessit, myös nykyaikainen järjestelmäratkaisu.

Tässä ERP-oppaassa vastaamme mm. seuraaviin kysymyksiin:

  • Mitä ovat projektimyynnin haasteet ja mahdollisuudet?
  • Mistä hyvä asiakaskokemus projektimyynnissä koostuu?
  • Kuinka ERP-järjestelmä voi tukea asiakaskokemuksen onnistumista?

total-erp-opas-kansi

Lataa asiantuntijaopas täyttämällä oheinen lomake. Opas on maksuton eikä lataaminen sido sinua mihinkään.