Mittaroi OEE-tunnuslukua oikein ja vältä 5 yleisintä sudenkuoppaa

Oletko kiinnostunut tuotannon kokonaistehokkuuden mittaamisesta? Olet ehkä harkinnut aloittavasi tai jo aloittanut OEE-mittaroinnin tuotantolaitoksessasi. Tämä kattava opas on juuri sinulle.

OEE, eli Overall Equipment Efficiency, on tehokkuuden mittari, jota käytetään tuotannon tehokkuuden analysointiin ja tuottavuuden parantamiseen. Se tarjoaa yrityksille arvokasta tietoa tuotantoprosessin tehokkuudesta ja auttaa tunnistamaan mahdollisia pullonkauloja ja parannuskohteita. OEE on laajalti käytetty tunnusluku, vaikka sen tulkitseminen ei olekaan aivan yksiselitteistä. Jotta OEE-mittarointi olisi onnistunutta, on tärkeää tiedostaa siihen liittyvät yleiset sudenkuopat.

Olemme päivittäneet suositun oppaamme vastaamaan yleisimpiin esitettyihin kysymyksiin OEE-tunnusluvun mittaamisesta. Oppaassa asiantuntijamme ottavat kantaa muun muassa siihen, miksi OEE-tunnusluvun mittaaminen kannattaa ja miksi sen soveltaminen omaan tuotantoprosessiin on äärimmäisen tärkeää.

Oppaassa vastaamme muun muassa seuraaviin kysymyksiin:

  • Miten OEE-tunnusluku lasketaan ja mitä kaikkia tekijöitä siihen sisältyy? 
  • Mikä on tutkimusten mukaan valmistavan teollisuuden tyypillinen OEE-tunnusluku?
  • Mitkä ovat yleisimmät virheet OEE:n mittaamisessa ja hyödyntämisessä?
  • Milloin ja miten OEE-tunnuslukua kannattaa mitata ja hyödyntää optimaalisen tuottavuuden saavuttamiseksi?

Oppaassa vastaamme edellisiin esitettyihin kysymyksiin ja tarjoamme hyödyllisiä vinkkejä OEE-mittaroinnin onnistuneeseen toteuttamiseen. Lataa Mittaroi OEE-tunnuslukua oikein ja vältä 5 yleisintä sudenkuoppaa opas täyttämällä oheinen lomake. Opas on täysin maksuton eikä sen lataaminen sido sinua mihinkään.

 

Mittaroi OEE-tunnuslukua oikein_päivitetty 05_2022