ERP-järjestelmän valinta, vertailu ja hankinta – mitä kannattaa ottaa huomioon?

Nykyaikainen ERP-järjestelmä toimii koko liiketoiminnan selkärankana, ohjaten henkilöstön tekemistä sekä helpottaen rutiineja aina johdosta myyntiin ja toimitusten asennuksiin. Nykyaikaisen ERP-järjestelmän avulla manuaalisen työn määrä minimoidaan, mikä tekee työstä tehokkaampaa ja mielekkäämpää. Kun käytännön rutiinit ja manuaalinen työ alkavat kasvaa liian hallitseviksi, tulee ERP-järjestelmän hankinta ajankohtaiseksi.

Tarjontaa on laajasti, minkä vuoksi ERP-järjestelmien vertailu voi tuntua haastavalta. Sopivan ERP-järjestelmän valintaan kannattaa käyttää aikaa ja muistaa lähteä liikkeelle oikeista lähtökohdista. Tämä opas tarjoaa asiantuntijoiden vinkit ja syvällistä tietoa ERP-järjestelmän valintaan, vertailuun ja hankintaan. Lisäksi se auttaa sinua välttämään tyypillisimmät sudenkuopat ERP-järjestelmän valinnassa sekä varmistamaan, että valitsemasi ERP-järjestelmä tukee tehokkaasti organisaatiosi liiketoimintaa ja tavoitteita.

Oppaassa vastaamme mm. seuraaviin kysymyksiin ERP-järjestelmän valinnasta:

  • ERP-järjestelmän valinta – mistä kannattaa lähteä liikkeelle?
    • Aloita määrittelemällä organisaatiosi nykytila ja prosessit sekä tarpeet ja tavoitteet. Tunnista ne alueet, joissa ERP-järjestelmä voisi tuoda suurimman hyödyn.
  • Miten asetat projektille ja järjestelmälle sopivat tavoitteet?
    • Kartoita, millaisia tavoitteita haluat saavuttaa uuden ERP-järjestelmän avulla, olipa kyse sitten kustannussäästöistä, tehokkuuden parantamisesta tai kasvun tukemisesta.
  • ERP-järjestelmän vertailu – mihin eri järjestelmiä kannattaa vertailla, mihin täytyy kiinnittää huomiota?
    • Tutki eri ERP-järjestelmiä huolellisesti ja kiinnitä erityistä huomiota niiden tarjoamiin ominaisuuksiin, käytettävyyteen, skaalautuvuuteen ja integraatiomahdollisuuksiin.
  • Millä perusteella ERP-järjestelmän valinta tehdään?
    • Pohdi, mikä ERP-järjestelmä vastaa parhaiten organisaatiosi tarpeisiin ja budjettiin. Vertaile järjestelmien ominaisuuksia suhteessa tarpeisiisi.
  • Mistä tiedät, onko järjestelmäkumppani teille sopiva?
    • Valitse luotettava, kokenut ja osaava kumppani, joka ymmärtää organisaatiosi liiketoimintavaatimukset ja pystyy tarjoamaan tarpeisiisi soveltuvan ratkaisun sekä tuntee alan parhaat käytännöt ja pystyy kehittämään järjestelmää muuttuvien tarpeiden mukaan.
  • Miten minimoit ERP-järjestelmän hankinnasta aiheutuvan työmäärän?
    • Suunnittele kumppanin kanssa huolellisesti ja varmista, että siirtymävaiheessa on riittävästi resursseja ja osaamista, jotta ERP-järjestelmän käyttöönotto sujuu mahdollisimman jouhevasti.

Lataa tämä asiantuntijaopas täyttämällä oheinen lomake. Opas on maksuton eikä lataaminen sido sinua mihinkään.

erp-jarjestelman-valinta

Tutustu myös:

Total ERP by Pinja
Blogi: Muistilista ERP-järjestelmien vertailuun – mihin kannattaa kiinnittää huomiota?
Blogi: Mitä lisäarvoa toimiva toiminnanohjausjärjestelmä antaa uniikkien projektikokonaisuuksien myynnille
Menestystarina: EcoUp Oyj