Varaa tapaaminen
Tietopankki

Pinjalla työnkuva räätälöitiin vahvuuksieni mukaan

Pinjan Annika Korkala hymyilemässä kameraan päällään musta data lovers t-paita

Kohta vuosi pinjalaisena! Miten työnkuvani on muotoutunut vahvuuksieni ympärille vuoden aikana?

Huomasin Pinjan avoimen työpaikkailmoituksen LinkedInissä syksyllä 2021, ja ilmoitus vetosi minuun raikkaudellaan ja työn mielenkiintoisella sisällöllä. Olin ollut kiinnostunut uusista haasteista, ja nimenomaan verkkokauppaan liittyvä työ tuntui mielenkiintoiselta. 

Työpaikkailmoituksessa huokui Pinjan tulevaisuuteen katsova mentaliteetti ja välittäminen henkilöstön hyvinvoinnista. Hain tehtävää, ja kolmen haastattelukierroksen jälkeen minulle tarjottiin kyseistä tehtävää. Pinjassa kiinnostivat yrityksen kehityshalukkuus, monet mahdollisuudet ja mukavalta tuntunut työyhteisö.

Ydintehtävän keskiössä asiakas

Aloitin työt Pinjalla Account Managerina marraskuussa 2021. Pääsääntöinen tehtäväni on vastata nimetyistä verkkokauppa-asiakkuuksista, ja hoitaa heidän liiketoimintansa kehittämistä digitaalisessa ympäristössä. Vastuullani on ajaa asiakkaiden etua sisäisesti, ja huolehtia asiakastyytyväisyydestä yhdessä tiimimme kanssa.

Esimerkkejä asiakkaiden verkkoliiketoiminnan kehittämisestä ovat verkkokaupan käyttökokemuksen jatkuva parantaminen, verkkokaupan löydettävyyden kehittäminen ja lisämyyntiin vaikuttavien toiminnallisuuksien suositteleminen asiakkaille.

Etualalla punatukkainen ja silmälasipäinen mies ja taaempana Annika hymyilemässä miehelle läppäri sylissään

Vuorovaikutustaidot ja asiakaspalveluhenkisyys ovat vahvuuksiani, joiden ansiosta minut rekrytoitiin kyseiseen tehtävään. Minulla pysyy monet langat käsissä, minkä vuoksi lukuisten asiakkuuksiin liittyvien tehtävien hoitaminen sujuu luonnostaan. Vahvuuteni prosessien kehittämisessä on myös auttanut parantamaan toimintamalleja, mikä heijastuu positiivisesti suoraan asiakkaillemme.

Lisävastuut asiakkuuspäällikön työn rinnalla

Pian työni aloituksen jälkeen minulle tarjottiin mahdollisuutta liittyä Pinjan työnantajamielikuva-työryhmään, ja näin ollen hyödyntää vahvuuksiani viestinnän puolella.  Olin aiemmassa työpaikassani tehnyt paljon töitä sosiaalisen median ja työnantajamielikuvatehtävien parissa, joten oman työroolin laajentaminen tuntui täten hyvin luonnolliselta. Pääsin myös mukaan päivittämään Pinjan Instagramia ja kehittämään kanavan käyttöä kokonaisvaltaisesti.

Arvostan suuresti, että aiempi kokemukseni eri liiketoiminnan osa-alueista on huomattu, ja olen saanut vastuuta myös niiden parissa.

Minulla on kertynyt vuosien kokemus LinkedInistä aiemmassa työpaikassani, ja ilokseni osaamiseeni luotettiin, ja pääsin kouluttamaan aihetta koko Pinjan henkilöstölle. Olen vahvimmillani ihmisiä motivoimassa, joten jälleen pääsin hyödyntämään vahvuuksiani kouluttamisen puolella. Pinjalla on kaikille avoin Pinja Academy, jonka kautta henkilöstö voi käydä läpi erilaisia koulutuksia ja koulutuskokonaisuuksia. 

Omassa 30-henkisessä tiimissämme olen asiakastyön ohella päässyt myös kehittämään perehdytystä, joka on ollut lähellä sydäntäni koko työurani ajan. Olen päässyt yhdistämään Pinjan yleistä ja jo valmiiksi kattavaa perehdytyspolkua oman tiimimme käytäntöihin ja toimialamme oppimiskokonaisuuksiin. Lisäksi olen saanut kunnian liittyä liiketoiminta-alueemme johtoryhmään, vastuunani liiketoimintaamme koskevan markkinoinnin kehittäminen.

Iloisia Pinjan työntekijöitä mustat data lovers t-paidat yllään hymyilemässä kameraan

Ja, koska tykkään kirjoittaa, ehdotuksestani sain myös kirjoittaa tämän lyhyen artikkelin omasta tarinastani Pinjalla!

Arvostan suuresti, että aiempi kokemukseni eri liiketoiminnan osa-alueista on huomattu, ja olen saanut vastuuta myös niiden parissa. Asiakkaista huolehtiminen on päätehtäväni, mutta on motivoivaa päästä vaikuttamaan organisaation muihinkin toimintoihin. Pinjalla on siis mahdollista pelata omilla vahvuuksillaan, ja oppia samalla uutta. Tulevaisuudessa kansainvälistymiseen panostavan yrityksen palveluksessa haasteet eivät taatusti lopu kesken, ja odotan innolla mitä tulevaisuus tuo tullessaan!

Kiinnostuitko Pinjalla työskentelystä?

Avoimet työpaikat

Lue lisää

Pinjan henkilöstön kesäjuhlat 2022: kohti vastuullisempaa maailmaa, bitti kerrallaan
Työntekoa toimistolla, etänä ja hybridinä – vuoden 2021 lopussa jopa 24 % pinjalaisista työskenteli pääasiassa etänä
Pinjalla mahdollistetaan joustavat työskentelymallit

Annika Korkala

Annika Korkala

Toimin Pinjalla verkkoliiketoiminnan yksikkömme asiakkuuspäällikkönä. Vastaan nimetyistä verkkokauppa-asiakkuuksista, jonka lisäksi työskentelen yksikkömme johtoryhmässä , sekä koko Pinjan somemarkkinointi-ja työnantajamielikuvatiimien jäsenenä. Minulla on pitkä kokemus asiakastyöstä, markkinoinnista ja liiketoiminnan kehittämisestä. Vapaa-aikani kuluu perheen, matkustelun ja hevosten parissa.

Lue lisää tältä kirjoittajalta