Tuotannonsuunnittelun tavoitteena on virtaava tuotanto ilman pullonkauloja ja tarpeettomia pysähdyksiä. Valmistavassa teollisuudessa toimiville yrityksille keskeisen tärkeää on tarjota asiakkailleen tarpeita vastaavia tuotteita oikeaan aikaan, oikeassa paikassa ja kustannustehokkaasti. Tämä on mahdollista vain, jos tuotanto sujuu jouhevasti ja tehokkaasti. 

Tuotannon pysähdykset, materiaalipuutteet, kysynnän ennustamiseen liittyvät haasteet tai vaikkapa henkilöresurssit ovat tekijöitä, jotka aiheuttavat muutoksia suunniteltuun tuotantoon. Usein tuotannonsuunnittelun taso mitataan juuri muutosten hetkellä: kuinka nopeasti tuotanto sopeutetaan muuttuneeseen tilanteeseen, jotta tuotannon tavoitteissa ja toimitusvarmuudessa pysytään. 

Järjestämme kolmiosaisen webinaarisarjan Mitä on laadukas tuotannonsuunnittelu 2020-luvulla? Tässä sarjan ensimmäisessä osassa keskityimme pohtimaan asiantuntijoidemme johdolla mitä on hyvä tuotannonsuunnittelu. 

Webinaarissa etsimme vastauksia mm. seuraaviin kysymyksiin: 

  • Mitä on hyvä tuotannonsuunnittelu?
  • Mistä tietää, että tuotannon suunnittelussa on onnistuttu? Millaisia ovat hyvät mittarit ja kuinka niitä kannattaa hyödyntää?
  • Kuinka tuotannonsuunnittelussa päästään eroon tulipalojen sammuttelusta ja siirrytään ennakointiin ja ennustamiseen?
  • Kuka tuotannonsuunnittelusta vastaa? Millaisia erilaisia rooleja tuotannonsuunnittelussa on?

Siirry katsomaan webinaaritallenne täyttämällä oheinen lomake. Tallenne on maksuton eikä lataaminen sido sinua mihinkään.

Kaikki webinaaritallenteemme löytyvät myös tietopankistamme

webinaaritallenne_millaisista_elementeista_tuotannonsuunnittelu_koostuu