Varaa tapaaminen
Tietopankki

7 syytä käyttää Google Data Studiota Ecommerce-ratkaisuissa

verkkokaupan-raportointi-data-studioVerkkokaupan analytiikan seuraaminen on hyvin usein melko sekava paketti. Useille välilehdille ja useaan eri kohtaan jaoteltu tieto on paitsi vaikea koostaa, vielä vaikeampi tavalliselle ihmiselle ymmärtää tai käsitellä. Google Data Studio vastaa tähän selkeiden raporttien puutteeseen. Se on työkalu, jonka avulla voit luoda verkkosivustosi tilastoista helposti ymmärrettäviä raportteja, jotka ovat kaiken lisäksi hienon näköisiä!

Mutta mitä hyötyä siitä on? Lue alta seitsemän syytä, miksi Google Data Studion käyttäminen kannattaa.

1. Se on ilmainen

Google Data Studion käyttäminen ei maksa mitään. Voit luoda niin monta raporttia kuin haluat täysin ilmaiseksi.

2. Saat tietoa useista eri lähteistä

Kokonaisvaltainen raportti vaatii luonnollisesti tietoa useammista lähteistä. Data Studiossa voit noutaa dataa suoraan Google Analyticsista, Ad Wordsista tai vaikkapa YouTubesta. Lisäksi voit hakea tietoa MySQL tai Cloud SQL -tietokannoista tai ladata tiedostoja koneeltasi. 

Raporttia luodessasi voit asettaa jokaiselle kaaviolle eri tietolähteen ja saat näin luotua kattavan ja monipuolisen katsauksen verkkosivustosi toimintaan.

3. Tieto päivittyy automaattisesti

Kun olet kerran liittänyt tietolähteen Data Studion raporttiin, se päivittää raporttisi tietoja automaattisesti. Kerran luomasi raportti on siis jatkuvasti ajan tasalla ja ajankohtainen. (Poikkeuksena tietokoneelta ladatut tiedostot, joiden päivittäminen vaatii manuaalista työtä)

4. Luot näyttäviä raportteja pienellä vaivalla

Et tarvitse graafikkoa, jotta saat näistä raporteista näyttävän näköisiä. Voit muokata valmista teemaa, käyttää sitä sellaisenaan tai luoda kokonaan oman teeman. Yksinkertaisimmillaan määrittelet vain kaavioiden paikan ja se on siinä. Halutessasi voit kustomoida jokaisen kaavion värejä ja fontteja myöten mieleiseksesi. Voit luoda helposti myös yritysilmeesi mukaisia raportteja.

5. Saat raporteista nopeasti paljon tietoa

Jatkuvasti päivittyvä ja visuaalisesti selkeä raportti antaa paljon tietoa pienellä vilkaisulla. Säästät paljon aikaa, kun tarvitsemasi data paitsi varastoidaan yhteen paikkaan, myös näytetään selkeästi ja helposti ymmärrettävällä tavalla. Sinun ei tarvitse metsästää useasta lähteestä tietoa.

6. Data Studio mahdollistaa useamman yhtäaikaisen käyttäjän

Onko yrityksessäsi useita ihmisiä, joiden tarvitsee päästä tarkistamaan tai muokkaamaan raportteja? Data Studio toimii samalla periaatteella kuin Googlen muut pilvipalvelut, kuten Drive, Docs ja Sheets. Niitä voi tarkastella ja editoida useampi ihminen yhtä aikaa. Enää ei siis tarvitse miettiä sitä, kenellä on viimeisin versio ja milloin sen saa sähköpostiin, jotta sitä pääsisi tarkastelemaan.

7. Raporttien jakaminen on helppoa

Kun raporttisi on valmis, voit jakaa sen sähköpostitse tai Googlen omiin ryhmiin. Jakoasetuksista voit valita käyttöoikeudet yksitellen jokaiselle, jolle jaat tiedoston. Kutsutut käyttäjät voivat joko katsella tai muokata raporttia riippuen siitä, mitkä oikeudet heille annat.

Tarvitsetko lisää tietoa verkkosivujen analytiikan tulkitsemisesta? Kiinnostaako sinua tietää, miten verkkokaupat voivat hyödyntää analytiikkaa? Ota yhteyttä meihin!

Ota yhteyttä!

Tutustu myös: 

Opas: Varmista verkkokaupan kasvu ja kannattavuus
Verkkokaupparatkaisut - Kasvua tavoittelevan verkkokaupan räätälöidyt ratkaisut
Tuotetiedonhallinnan ratkaisut - Tuotetiedon hallintaa keskitetysti ja kustannustehokkaasti