Hän, digitalisaation tekijä. Osaajia etsimässä.

Pitkällä fillarilenkillä työkavereiden kanssa pureksimme sitä, millainen onkaan digitalisaation käytännöllistäjä ja keitä haluamme mukaan työyhteisöömme. Kuka on Hän, jonka Me haluamme jengiimme?

Ensimmäisenä hakijassa kiinnittyy huomio siihen, miten me olemme toisiamme lähestyneet. Onko hakemus tehty tosissaan, onko itse mietitty miten haettavassa tehtävässä pärjäisi ja miksi juuri tänne hakee? Kohtaavatko tausta, kyky oppia, motivaatiotekijät ja tarpeemme paitsi huomenna niin myös kolmen vuoden kuluttua? Emme mieti menestymistä työsuhteen alussa. Työtehtävät ovat meillä sellaisia, että itseohjautuvuus ja vastuullisuus ovat tärkeitä menestymiselle. Hän on vastuullinen, jolla on odotusten ja suorituksen tasapaino kunnossa.


Työkaverukset
Olen nähnyt työssäni ajat,  jolloin tietokoneita ja tietoverkkoja on kutsuttu ensin ATK:ksi, sitten  IT:ksi ja viimein Digitalisaatioksi. Miten tämä viimeinen sitten poikkeaa muista? Elämmme aikaa, jolloin oman erikoisasiantuntijuuden lisäksi on pakko  ymmärtää jonkin verran siitä, miten digitaaliset palvelut muodostuvat, miten  ne auttavat kuluttajaa tai yrityksen liiketoimintaa, miten erilaiset laitteet ovat osa digitaalista palvelukokonaisuutta ja ennen kaikkea ymmärrystä siitä, miten oma työ liittyy kokonaisuuteen. Hän, joka kykenee näkemään kokonaisuuden.

Pinjalla yhteisön voima on tärkeä.

Yhtiömme intran syövereissä osaamista jaetaan, ongelmia ratkaistaan yhdessä ja virtuaaliset high fivet ja fist pumpit lentelevät. Terve kunnianhimo on tärkeää, mutta tärkeämpää on yhteisöllinen tuloskeskeisyys. Yhdessä tekemisen tulokset pitää kasvaa, kannattaa ja tulla valmiiksi. Jos osaa olla aidosti iloinen yhteisistä saavutuksista ja valmis auttamaan muita saadakseen myös itse apuja, on meidän näköinen kaveri. Hän, joka tekee arjesta pientä juhlaa yhdessä.

Arkemme on tuotteiden ja palveluiden kehitystä asiakkaitamme varten. Työtä tehdään tyypillisesti osana tiivistä ryhmää. Tämän päivän työn tuloksia käytetään vuosien ja jopa vuosikymmenien päästä. Digitalisaatiossa asioita tehdään usein aiempien tulosten päälle tai ainakin niihin kytkeytyen. Arvostamme häntä joka osaa,  tietää ja on nopea. Arvostamme kuitenkin vielä enemmän häntä, joka osaa sanoa tarvittaessa seis. Häntä, joka osaa oikeassa paikassa sanoa että ei pysty, ei kannata, ei ehdi. Työhaastattelussa kysyn aina vähintään yhden kysymyksen johon oikea vastaus todennäköisesti on ”en tiedä”. Hän, jolla on rohkeus sanoa Seis.

Emme koskaan palkkaa häntä, joka on täysin valmis ja osaa kaiken. Kun maailma ei ole valmis, niin kukaan muukaan ei ole valmis kuin hetkellisesti. Olemme alalla ja yrityksessä, jossa innovoidaan. Innovaation lähteenä on usein laiskuus ja ahkeruus. Laiskuus tehdä asioita vanhalla tavalla toistaen hitaita rutiineja. Ahkeruus ja harrastaneisuus löytää uutta, nopeampaa ja elämyksellistä. Hän, jonka silmä palaa.

Lue lisää

Tutustu pinjalaisten uratarinoihin
Katso avoimet työpaikkamme

Janne Hakala-Ranta

Janne Hakala-Ranta

Operatiivinen johtaja, vastuualueena Pinjalla erityisesti yritysostot/järjestelyt. Vastapainona työlle harrastan intohimoisesti kestävyysliikuntaa. Maantiepyörään kertyy vuodessa yli 10 000 km ja talvikuukausina minut löytää yleensä hiihtämästä. Hyvä ruoka, olut ja matkustaminen ovat myös lähellä sydäntäni.

Lue lisää tältä kirjoittajalta