Lanit – yhdessäoloa ja pelaamista kaveriporukalla

laniporukka-1 Game on!
 

Suurelle yleisölle sana “lanit” ei välttämättä sano mitään. Osalla sana saattaa herättää mielikuvan hämärästä hallista, jonka lähes ainoana valonlähteenä toimii lukemattomat, toistensa vieri vieressä olevat näytöt. Kokista, energiajuomaa ja pitsaa kuluu. Nukuttu on viimeksi ehkä joskus vuorokausi takaperin. Ja vielä pitäisi jaksaa, sillä lanit ovat vasta alussa.

No, stereotypiat sikseen. Mutta, mistä ihmeessä laneissa on kyse? Asiaan vähemmän vihkiytyneille, tässä lanit pähkinänkuoressa: Usean ihmisen pelitapahtuma, jossa pelataan verkkopelejä omalla koneella tai konsolilla.

Lanit tulee englanninkielisestä sanasta LAN-party (Local Area Network), joka yleensä organisoidaan kaveriporukalla, jonkun osallistujan kotona. Laneissa pelataan yhteisiä pelejä joko vastakkain tai sitten ryhmissä, muita online-pelaajia vastaan. Osallistujia voi olla pienen kaveriporukan edestä aina satoihin tai jopa tuhansiin. Silloin niitä ei tosin enää kotona puuhaillakaan, vaan kyseessä on isomman organisaation järjestämä tapahtuma.

Hauskanpitoa ja pelaamista koko viikonlopun edestä

rocket_league-1 Kuvakaappaus Rocket League -pelistä.
 
Pinjalla lanit ovat vuosittainen traditio ja aikaa laneille on varattu kokonainen viikonloppu. Moni lanittaja jaksaakin pusertaa läpi viikonlopun pelien ja porukalla hengaamisen ääressä. Jotkut myös yöpyvät toimistolla, mikäli malttavat pelaamiseltaan nukkua.
 

Pelejä pelataan laidasta laitaan. Suosituimpiin peleihin on vuosien saatossa lukeutunut länkkäripeli Fistful of Frags, autoilla pelattava jalkapallopeli Rocket League, erikoiskykyjä omaavien hahmojen taistelupeli Overwatch sekä erikoisjoukkojen ja terroristien välinen ammuntapeli Counter-Strike: Global Offensive. Mukana pyörii lisäksi vanha klassikko, strategiapeli Red Alert.

Joka vuosi muutama uusikin peli mahtuu mukaan. Maaliskuussa 2017 julkaistu Player Unknown's Battlegrounds (Pubg) tulee mitä luultavimmin nousemaan paalupaikalle, muiden pelien oheen. Nähtäväksi jää, saadaanko ruutuihin “Winner winner chicken dinner” -tekstejä.

Pelaamista “uudessa ulottuvuudessa”

pinja_anit_19_vr VR-pelaaminen käy liikunnasta!
 

Tänä vuonna uutuutena päästään kurkkaamaan myös virtuaalitodellisuuteen. Toimistolle saadaan VR (Virtual Reality) -järjestelmä peleineen. VR:ssä on kyse keinotekoisesta todellisuudesta, jonka aivot muuttavat todellisen tuntuiseksi audiovisuaaliseksi kokemukseksi.

Päähän laitettavat VR-lasit muodostavat maailman, jossa voit katsella ympärillesi, ottaa esineitä käsiisi ja jopa liikkua. Halloween-viikonlopun tunnelmaan päästään virittäytymään sopivasti, kun luvassa on VR-kauhupeli A Chair in a Room: Greenwater.

Pelaaminen on siis tärkeässä osassa laneilla, mutta ykkösjuttu on kuitenkin yhdessäolo. Tervetulleita ovat hekin, jotka eivät edes pelaisi. Osallistujien energiataso tulee luonnollisesti pitää hyvänä koko koitoksen ajan, joten viikonloppuun kuuluu firman tarjoamat herkut ja juomat sekä perinteinen lanisauna.

Game on!

Lue lisää

Millainen on koodattu mysteerihuone?
Ronin onnistunut työharjoittelu: vakituinen työpaikka plakkarissa
Rekrytointi

Noora Valve

Noora Valve

Kuulun Pinjan markkinointitiimiin, jossa tehtäviini kuuluu mm. graafinen suunnittelu sekä markkinoinnin päivittäiset toimet. Lisäksi teen UX/UI-suunnittelua ja palvelumuotoilua. Vapaa-ajallani harrastan luonnossa liikkumista, lukemista ja mökkeilyä.

Lue lisää tältä kirjoittajalta