Ronin onnistunut työharjoittelu: vakituinen työpaikka plakkarissa

Jyväskylän ammattikorkeakoulu, Dynamon auditorio Valtaosa Pinjalla harjoittelunsa tehneistä JAMK:n ja Jyväskylän Yliopiston opiskelijoista on jäänyt vakituisiin töihin.
 
Pinjan Pääkonttori Pinjan yksi toimipisteistä sijaitsee Lutakon kampuksen vieressä, mikä vahvisti Ronin päätöstä hakea harjoitteluun.
 

Lähes jokainen meistä on jossain elämänsä vaiheessa ollut työharjoittelussa esimerkiksi opiskelijana tai opiskelut jo taakseen jättäneenä, työelämän uutena tulokkaana. Työharjoittelu on turvallinen tapa laittaa opitut asiat käytäntöön sekä hyvä tilaisuus tutustua työelämään ja kerryttää arvokasta työkokemusta. Työnantajan näkökulmasta työharjoittelu tarjoaa hyvän väylän potentiaalisten työntekijöiden tunnistamiseen ja koulutusohjelmiin kuuluvissa harjoitteluissa myös oppilaitosyhteistyön vahvistamiseen.

Pinja on historiansa aikana tarjonnut työharjoittelupaikan lukemattomille eri alojen osaajille. Jyväskylässä Pinja on vetovoimainen harjoittelupaikka erityisesti Jyväskylän ammattikorkeakoulun, JAMK:n, ja Jyväskylän yliopiston opiskelijoiden keskuudessa. Huolella tehdyn rekrytointiprosessin ansiosta valtaosa Pinjalle alun perin harjoitteluun tulleista työntekijöistä on talossa edelleen. Yksi heistä on JAMK:n kolmannen vuoden mediatekniikan opiskelija Roni Palva-aho, joka suoritti työharjoittelunsa kesän ja syksyn 2016 aikana.

"Pinjalle hakeuduin positiivisen mielikuvan perusteella"

Roni Palva-aho Ronista parasta Pinjalla on hyvä ilmapiiri, sopivan haastavat työtehtävät ja se, että apua saa aina kysyttäessä.
 

"Olen Roni, 24-vuotias opiskelija, jonka vapaa-aika kuluu musiikin ja erilaisten projektien parissa joko soittaen, tuottaen tai ohjelmoiden. Nautin uuden oppimisesta ja se onkin yksi parhaista puolista opiskelussa ja työssä.

Olen opiskellut ohjelmistotekniikka-vetoisesti, joten minulle oli luontevaa hakea harjoittelupaikkaa Pinjan ohjelmistotuotannon ja ICT-palveluiden toimipisteestä, Lutakosta. Päätökseeni vaikutti positiivinen mielikuva Pinjasta ja myönnän, että myös kätevä sijainti JAMK:n Lutakon kampuksen naapurissa saattoi vaikuttaa asiaan. Ohjelmistotekniikkaan tutustuin jo aikaisempien media-assistentin opintojeni aikana, jolloin totesin ohjelmointipuolen haasteet kiinnostaviksi ja päätin suuntautua siihen. Myös aiempaa harrastuneisuutta alaan liittyen on ollut.

Kyseessä oli ensimmäinen kokemukseni IT-firman sisältä, joten kovin vahvoja ennakko-odotuksia minulla ei ollut. Sen sijaan päätin olla avoimin mielin ja katsoa, mitä päivät tuovat tullessaan. Ensimmäisten viikkojen aikana tuli todella paljon uutta asiaa, mutta asiat loksahtelivat pian paikoilleen. Porukka oli myös mukavan oloista."

Kokemus karttui erilaisten projektien parissa

KuPi-prototyyppi 

"Harjoittelun aikana sain käyttää taitojani monipuolisesti erilaisten projektien parissa. Harjoittelun alussa olleet itsenäisesti toteutetut projektit toivat positiivista haastetta tekemiseeni, mutta huoleen ei ollut syytä, sillä apu oli aina lähellä. Harjoittelun myöhäisemmässä vaiheessa pääsin Pinjan kunnossapidon pilvipalvelun, KuPi:n, kehitystiimiin, jossa toimin edelleen.

Monista harjoittelun aikana tekemistäni projekteista mieluisin oli ehkä eräs mobiilisofta, koska kyseessä oli täysin uusi teknologia (C#, Xamarin) ja mobiilikehitys on mielestäni kiinnostavaa. Harmikseni projekti kesti vain pari viikkoa. Toinen mieluisa projekti oli KuPi - pilottiluontoinen, uusia teknologioita hyödyntävä sovellus - jossa sain haastaa itseäni, opin paljon ja pääsin tutkimaan asioita.

Opiskeluni ovat vielä kesken, mutta koulun ja työn yhdistäminen on onnistunut hyvin kaikkien osapuolten joustavuuden ansiosta. Edessäni minulla on vielä opinnäytetyön tekeminen ja toiveissa onkin, että tekisin sen Pinjalle."

Harjoittelujaksosta hyvät fiilikset

"Harjoittelujaksosta jäi minulle positiiviset fiilikset ja se täytti kaikki odotukseni. Parasta oli mukava ilmapiiri ja haastavat projektit. Vaativaa oli, että työskentelin paljon itsenäisesti - toisaalta opin paljon ja apua löytyi tarvittaessa, mutta pääsin omaksumaan projektityöskentelyn käytänteitä verrattain myöhään.

Harjoittelupaikkana Pinja oli kaiken kaikkiaan onnistunut valinta. Tunsin olevani tasavertainen jäsen työyhteisössä, sain työskennellä asiantuntevien työkavereiden kanssa ja opin laajasti uusia asioita. Tekemistä oli tarpeeksi ja se oli mielekästä sekä sellaista, jossa sain laittaa itseni kunnolla likoon.

Mikä parasta, todisteena kaikin puolin onnistuneesta harjoittelusta minulla on nyt myös työpaikka

Myös harjoittelupaikan ja oppilaitoksen yhteistyö sujui mielestäni niin hyvin kuin suinkin voi toivoa. Mikä parasta, todisteena erinomaisesti sujuneesta harjoittelusta minulla on nyt myös työpaikka. Omien kokemusteni perusteella suosittelisin Pinjaa harjoittelupaikaksi vaikka parhaalle ystävälleni."

Lue lisää

Tutustu pinjalaisten uratarinoihin
Katso avoimet työpaikkamme

Noora Valve

Noora Valve

Kuulun Pinjan markkinointitiimiin, jossa tehtäviini kuuluu mm. graafinen suunnittelu sekä markkinoinnin päivittäiset toimet. Lisäksi teen UX/UI-suunnittelua ja palvelumuotoilua. Vapaa-ajallani harrastan luonnossa liikkumista, lukemista ja mökkeilyä.

Lue lisää tältä kirjoittajalta