Onko kunnossapidossanne ongelmakohtia? Kehityspäivä voi olla ratkaisu

Pinja Pinja

Kunnossapitojärjestelmän näkymä isolla näytöllä

Onko kunnossapidossanne ongelmakohtia, jotka kaipaisivat kipeästi kehittämistä, mutta omat resurssit ja osaaminen eivät tunnu riittävän? Kunnossapidon kehityspäivässä teet täsmäiskun kunnossapidon osa-alueeseen, joka kaipaa parantamista.

Miksi kunnossapidon kehityspäivä kannattaa pitää?

Kunnossapidon kehityspäivä auttaa asiakasta parantamaan tuotantoyrityksen kunnossapitoa keskittyen sen tiettyyn osakokonaisuuteen kerrallaan. Kehityspäivän aikana pureudutaan valittuun kunnossapidon osa-alueeseen ja sen konkreettiseen ongelmaan, joka vaatii tukea.  Asiantuntijoidemme avustuksella ongelmiin saadaan konkreettisia ratkaisukeinoja.

Tyypillisesti kehityspäivä tulee ajankohtaiseksi, kun kunnossapitoon on otettu käyttöön uusi järjestelmä ja sen käyttöä on ehditty harjoittelemaan hetken aikaa. Silloin esiin on noussut kysymyksiä, joiden kanssa kaivataan järjestelmätoimittajan apua. Toisaalta myös kunnossapidon prosessit usein muuttuvat uuden järjestelmän tarjoamien mahdollisuuksien myötä ja silloin niiden kehittämiselle on hyvä aika.

Kunnossapidon kehityspäivän kulku:

  • Ennen kehityspäivää kunnossapidon asiantuntijamme keskustelevat asiakkaan kanssa kehityskohteista ja suunnittelevat päivän sisällön asiakkaan haasteen pohjalta. Keskeistä kehityspäivän onnistumisessa on kerätä hyvät ennakkotiedot haasteesta, jotta siihen voidaan löytää sopiva ratkaisumalli. 
  • Tämän jälkeen asiantuntijamme valmistelevat kehityspäivän materiaalin ja aikataulun asiakkaan tarpeiden mukaan.
  • Varsinainen kehityspäivä voi koostua esimerkiksi järjestelmän käytön tehostamiseen tähtäävistä demoista ja koulutuksista tai esimerkeistä hyvien toimintatapojen määrittämisestä asiakkaan kunnossapidon prosessien kehittämiseksi.

Kehityspäivän läpivienti on yleensä noin 2-4 viikon prosessi kehityspäivän sopimisesta sen pitoon.

Esimerkiksi tällaisiin aiheisiin kehityspäivä voi keskittyä

Kunnossapidon kehityspäivä räätälöidään aina asiakkaan tarpeen mukaan. Tässä joitakin esimerkkejä siitä, mihin kunnossapidon kehityspäivässä voidaan keskittyä:

Järjestelmän toimintojen kehittäminen ja uusien toiminnallisuuksien käyttöönotto

  • Kunnossapidon kehityspäivä voi keskittyä kunnossapitojärjestelmän käytön kehittämiseen tai uusien toiminnallisuuksien käyttöönottoon.
  • Tyypillisiä käyttöönotettavia ominaisuuksia ovat esimerkiksi reittihuollot ja koneiden käyttöaikaan perustuva huoltaminen (RTM).
  • Toiminnan kehittäminen ei vaadi aina massiivisia uudistuksia järjestelmään. Jo pienillä muutoksilla toiminnoissa voi saada parannettua järjestelmän käytettävyyttä ja tuotua tukea kunnossapidon prosesseille.

Voit tutustua Novi-kunnossapitojärjestelmän laajennusosiin tarkemmin täällä!

Kunnossapidon prosessien kehittäminen ja uusien prosessien luominen

Katso tallenne webinaarista,
jossa kerromme lisää kunnossapidon päivittäisten prosessien kehittämisestä!

Kunnossapidon johtamisen kehittäminen

Kunnossapitojärjestelmän käyttökoulutukset

  • Kehityspäivässä voidaan keskittyä tietyn kunnossapitojärjestelmän toiminnallisuuden tai osa-alueen kouluttamiseen uusille henkilöille tai tarjoamaan kertauskoulutusta tai syventävää koulutusta kokeneemmille käyttäjille. 
  • Koulutus voidaan pitää myös osana muuhun aiheeseen keskittyvää kehityspäivää.

Olisiko kunnossapidon kehityspäivästä hyötyä teille?

Pinja tarjoaa kunnossapidon kehityspäiviä. Jos yrityksenne kaipaa apua kunnossapidon nykytilan  kehittämiseen, ota yhteyttä ja kysy lisää kunnossapidon asiantuntijaltamme:

Ville Vilhu | ARROW Engineering Ville Vilhu
Director, Supply Chain
+358 40 537 9575
ville.vilhu@pinja.com

Lue lisää

Kannattaako kunnossapitojärjestelmän integraatio? 1+3 hyötyä
Kunnossapitojärjestelmä käyttöön 6 viikossa
Kunnossapidon kehittäminen kannattaa aloittaa nykytilan auditoinnilla – näin se onnistuu!

Pinja

Pinja