Varaa tapaaminen
Tietopankki

Palveluiden verkkokauppa? Miksipä ei!

Hymyilevä mies katsoo luottokorttia kädessään edessään kannettava tietokoneTiedonhaku on siirtynyt lähes kokonaan verkkoon. Moni meistä tunnistaa tilanteen, jossa minkä tahansa uuden hankinnan kannattavuutta selvitetään ensin verkon avulla. Verkosta haetaan paitsi kokemuksia ja arvosteluja tuotteista, myös palveluita ja hyviä palveluntarjoajia. Palveluiden verkkokauppa tekee siis tuloaan kuluttajien arkipäivään.

Riippumatta siitä, minkälaista palvelua haetaan, tietoa palveluntarjoajista etsitään ensisijaisesti internetistä. Tässä tilanteessa ensimmäiseksi valinnaksi päätyy usein yritys, jonka tarjoamien palveluiden osto on helppoa. Mitäpä jos tämä helppous tulisi siitä, että palvelut ostettaisiinkin suoraan yrityksen omasta verkkokaupasta?

Palveluverkkokauppa on aina auki

Amazon on ottanut käyttöönsä uuden Services -verkkokaupan, jossa amerikkalaiset yhtiöt pystyvät tarjoamaan palveluitaan verkkokaupan muodossa. Erilaisia palveluita on tietokoneiden huollosta remonttifirmoihin. Mahdollisuudet tällaisessa palvelumuodossa ovat rajattomat, sillä verkkokauppa toimii palvelun myyjänä jopa tehokkaammin, kuin ihminen: Verkkokaupalla on aina aikaa palvella ja se kykenee palvelemaan useita ihmisiä samanaikaisesti.

Monet yritykset vaativat asiakasta ottamaan yhteyttä tai jättämään yhteydenottopyynnön. Joissain tapauksessa asiakkaan on jopa käytävä yrityksen tiloissa ostaakseen palvelua. Verkkokaupassa tämä voitaisiin ohittaa helposti tarjoamalla asiakkaalle heti erilaisia palvelun osia, joista asiakas itse voi koota omiin tarpeisiinsa sopivan palvelukokonaisuuden. Rutiinitilaukset ja yleiset, suositut palvelukokonaisuudet eivät vaadi jatkuvaa kontaktia asiakaspalvelun kanssa. Jos asiakas haluaa räätälöidympää palvelua, hän voi tällöin ottaa verkkokaupan kautta yhteyttä yritykseen samaan tapaan kuin perinteisen kotisivunkin kautta.

Palveluverkkokauppa on myös asiakkaan kannalta stressittömämpi vaihtoehto. Kun palvelu ostetaan verkosta, ei asiakkaan tarvitse huolehtia myyjän kiireestä, jonoista tai ajanvarauksista, vaan hän voi keskittyä rauhassa vertailemaan kokonaisuuksia ja hintoja. Verkkokaupan myötä asiakkaan itse räätälöimä palvelukokonaisuus on varmasti asiakkaan tarpeiden mukainen ja kaikilla kaupan osapuolilla on selvää, mitä on tilattu.

Palvelumyynnin siirtäminen verkkokauppaan lisää myös yrityksesi tehokkuutta. Kun myynti ei vaadi aktiivista asiakaskontaktointia, voidaan yrityksessä keskittyä siihen tärkeimpään: Laadukkaan palvelun tuottamiseen asiakkaalle hänen toiveiden mukaisesti.

Kuulostaako palveluverkkokauppa kaukaiselta tulevaisuudelta? Se ei ole sitä. Pinja on toteuttanut Suomalaisia palveluverkkokauppoja esimerkiksi personal trainer -koulutusta tarjoavalle Trainer4You yritykselle sekä älylaitteiden korjauspalvelu iHelpille.

Ota yhteyttä!

Tutustu myös: 

Verkkokaupparatkaisut - Kasvua tavoittelevan verkkokaupan räätälöidyt ratkaisut
Opas: Varmista verkkokaupan kasvu ja kannattavuus
Blogi: Verkkokaupoista saavutettavia vuoteen 2025 mennessä - mitä digipalvelulain muutoksista tulisi tietää?
Blogi: Verkkokaupan trendit 2023
Blogi: Nykyaikainen headless-teknologia turvaa verkkokauppaliiketoimintasi tulevaisuuden
Tuotetiedonhallinnan ratkaisut - Tuotetiedon hallintaa keskitetysti ja kustannustehokkaasti