Varaa tapaaminen
Tietopankki

Pinjan pilvialustatiimissä puhalletaan yhteen hiileen ja jokainen saa keskittyä omiin vahvuuksiinsa

Pinjan pilvitiimi etäpalaverissa

Työn mielekkyys syntyy usein yksinkertaisista asioista. Pinjan pilvialustatiimissä viihdytään, koska työntekijää kuunnellaan ja jokainen saa toimia vahvuuksillaan. Oman osaamisen kehittämistä tuetaan, mutta kokeneimmankaan ei tarvitse tietää kaikkea kaikesta, korostaa tiiminvetäjä, Service Manager Jari Alamaa.

– Meidän tiimin tekijät jakautuvat neljään osaamisalueeseen: he tekevät infrastruktuuria, tietoverkkoa, tietokantaa tai middlewarea eli vastaavat pilvi- ja konesaliympäristöjen varusohjelmistotason kehittämisestä, ympäristöjen rakentamisesta ja ylläpidosta. Tiimissä puhalletaan yhteen hiileen keskittyen samalla omiin vahvuuksiin, eli yleensä yhteen tai kahteen osa-alueeseen. Työntekijät ovat kokeneet tällaisen jaon hyväksi, Alamaa kertoo.

Tarvittaessa työntekijää ohjataan johonkin suuntaan, jos hän ei osaa päättää erityisaluettaan. Esimieheltä vaaditaan hyvää silmää ja ihmisläheistä työotetta vahvuuksien tunnistamiseen.

– Olen nähnyt, millaista kipuilua siitä aiheutuu, kun kaikki yrittävät tehdä kaikkea. Silloin toimitaan osaamisen äärirajoilla, ei synny omistajuutta työhön, ja työn jälki voi olla kirjavaa. Sellainen tilanne ei ole kenenkään etu, Jari Alamaa korostaa.

Sisäiset projektit pitävät yllä toiminnan kehittämistä ja vahvistavat tiimin osaamista

Oman toiminnan jatkuva kehittäminen ja alan seuraaminen on tärkeää tiimin hyvinvoinnille. Alamaa korostaa, että ulkoisten asiakasprojektien lisäksi myös firman sisäiset  projektit ja tiimin osaamisen kehittäminen ovat tärkeitä.

– Sisäiset projektit mahdollistavat toiminnan jatkuvan kehittämisen ja voivat parhaimmillaan synnyttää uusia palvelutuotteita. Koen ne tärkeinä siksikin, että niiden avulla voimme säilyä elinvoimaisena tiiminä. Jotta väki viihtyy töissä, täytyy olla kehitystä.

Omassa työssään Alamaa pitää antoisana sitä, kuinka työyhteisössä kannustetaan kaveria ja tehdään asioita yhdessä. Yhteisöllinen tunnelma elää, vaikka Pinjalla on lähes 600 ammattilaista.

– Yhteisöllisyys on sitä, että ollaan tekemisissä myös muiden alojen asiantuntijoiden kanssa. Ei istuta pilvitiiminä omassa loosissa, vaan ollaan yhdessä pinjalaisia. Työpaikkana tämä on mielestäni tosi lämmin ja hyvä, Jari kuvailee.

Yhteisöllisyyttä yli rajojen

Pinjan pilvialustatiimiin kuuluu noin tusinan verran ammattilaisia kolmella paikkakunnalla, Jyväskylässä, Tampereella ja Oulussa. Toimistorajoja ei tunneta: esimerkiksi Jyväskylän middleware-taitajiin kuuluvalla Nico Sneckillä on saman osa-alueen taitavia tiimikavereita myös Tampereella. Myös osaamisalueiden rajat venyvät, jos osaamista ja halua riittää. Sneck tekee jonkin verran töitä myös infrastruktuurin parissa.

– Itse miellän työni niin, että työskentelen tiiviisti kaikkien osaamistiimien asiantuntijoiden kanssa. Kun infra, verkko ja tietokannat ovat kunnossa, pystytään tekemään tarvittavia “tukisovellusasennuksia”, kuten konttiteknologiaratkaisuja, jotka mahdollistavat sovelluskehityksen tuotoksien ajamisen palvelimilla, Sneck avaa kokonaisuutta omasta näkökulmastaan.

Nico Sneck aloitti Pinjalla lokakuussa 2019. Työ on ollut sopivan monipuolista asiakkaiden vaihtuessa. Nico käyttää työssään myös mm. Microsoftin Azure -pilvialustaa.

Pinjalaiseen työarkeen laskeutuminen kävi mukavasti. Työ pilvitiimissä alkoi vapaudella valita haluamansa työvälineet, ja käyttöjärjestelmä: Mac vai PC? Reilun vuoden työkokemuksen jälkeen Nico Sneck kertoo vaikuttuneensa yhteisöllisyydestä.

- Kahvitunnilla yhteishengen näkee konkreettisesti, kun eri alojen osaajat sekoittuvat. Vapaa-ajan menojakin on moneen makuun, Sneck toteaa.

Lue lisää

Pinja kasvaa yliopiston vieressä
Työhyvinvointia uudessa normaalissa
Teollisuuden uudistamista nuoruuden ja kokemuksen voimin
Pinjattaret luovat yhteishenkeä työpaikalle
Rekrytointi