Varaa tapaaminen
Tietopankki

Pinjan kymmenet henkilöstöedut tukevat jokaisen työntekijän hyvinvointia

Joukko pinjalaisia seisomassa rivissä fuksian väriset hupparit päällä hymyilemässä kameraan

Pinja tarjoaa henkilöstölleen kymmenittäin etuja, joilla tähdätään jokaisen työntekijän hyvään työn ja vapaa-ajan tasapainoon, yhteisöllisyyden rakentamiseen, oman osaamisen kehittämiseen sekä työn vastuullisuuden ja merkityksellisyyden tunteeseen. Henkilöstöedut ovat vuosien mittaan eläneet ajassa ja laajentuneet muun muassa työskentelymuotojen muuttuessa ja henkilöstön omien toiveiden mukaisesti.

Pienpalkitsemisetu ja muita arjen iloja

Pinjalla reilut kahdeksan vuotta työskennellyt Technical Marketing Manager Pirita Kapanen toimii esihenkilönä markkinointitiimissä, ja hän vastaa muun muassa Pinjan verkkosivujen, hakukonelöydettävyyden ja markkinoinnin digitaalisten alustojen ohjelmointi- ja kehityspuolesta. Pirita kertoo hyödyntävänsä monia työnantajan tarjoamia henkilöstöetuja ja kokevansa Pinjan tarjoamat edut varsin monipuolisiksi. Niissä on hänen mukaansa otettu hyvin huomioon myös eri paikkakunnilla työskentelevät ja etätyöläiset.

- Osa eduista on helposti saatavilla kaikille paikasta riippumatta, esimerkiksi hieronnassa voi käydä itseään lähimmän yhteistyökumppanin luona ympäri Suomen. Toiset eduista taas ovat paikkakuntakohtaisia, kuten sählypelit Jyväskylässä tai Padel-vuorot Tampereella, Pirita kertoo.

Vaikka osa eduista on vastaavantyyppisiä kuin monella muullakin työnantajalla, Kapanen on huomannut monien Pinjan etujen olevan poikkeuksellisen laajat.

- Esimerkiksi työterveyteen ja vakuutuksiin liittyvät edut ovat todella kattavat ja tuntuvat aidosti euromääräisenä hyötynä. Lisäksi oman osaamisen jatkuvaan kehittämiseen on hyvät mahdollisuudet, sillä jokainen saa käyttää vuodessa kymmenen työpäivää kouluttautumiseen haluamallaan tavalla, Pirita kertoo.

Fazerin makeisia ja kiitoskirje pienessä pahvilaatikossa

Yksi Piritalle erityisen mieluisa henkilöstöetu on pienpalkitsemisetu, jolla esihenkilöt ja työntekijät voivat antaa konkreettisen kiitoksen hyvin tehdystä työstä, uudesta ideasta, mainiosta asenteesta tai vaikka työkaverin auttamisesta.

- Olen itsekin sekä saanut että antanut tällaisia kiitoksia. Ne voivat olla vaikka leffalippuja, kahvia, herkkulippuja, tai karkkiyllätyksiä. Tällainen kiitos tuntuu työntekijälle todella mukavalta ja isolta asialta, Pirita toteaa.

Kiinnostavat koulutuspäivät virkistävät päivittäistä työtä

Jyväskylässä asuva Solution Architect Antti Nevala vetää Pinjalla Gema-tiimin kehitystyötä, osallistuu asiakasprojekteihin ja tekee myös DevOpsiin liittyviä työtehtäviä. Antti tekee töitä enimmäkseen Pinjan Jyväskylän-toimistolla ja pitää ympäri Suomea asuvien tiiminsä jäsenten kanssa yhteyttä sekä tietokoneen välityksellä että toisinaan myös kasvotusten, viimeksi isommalla porukalla Pinjan kesäpäivillä.

Antin arvostamiin henkilöstöetuihin kuuluu muun muassa se, että Pinja tukee henkilöstön ideoimia ja toteuttamia tapahtumia, kuten laneja ja tiimipäiviä. Yhteiset tiimipäivät voivat Pinjalla ottaa monia muotoja, ne voivat olla esimerkiksi saunailtoja, luontopolkukävelyjä, yhteistä ruuanlaittoa tai mökinvuokrausta.

Mies heittämässä tikkaa Pinjan fuksia huppari päällään

Antille hyvät henkilöstöedut ovat tärkeä palanen kokonaisuudessa, vaikka kaikkein olennaisinta työpaikassa ovat ihmiset ja arkisen työn sujuvuus.

- Itselleni työssä tärkeimpiä asioita ovat mukavat työkaverit ja päivittäinen työ. Nämä asiat ovat olleet hyvällä mallilla, joten olen viihtynyt Pinjalla töissä jo yli 11 vuotta. Arvostan myös omia vaikutusmahdollisuuksiani siihen, mitä työtä milloinkin teen, Antti kertoo.

Antti hyödyntää arjessaan monia Pinjan tarjoamia henkilöstöetuja, muun muassa lounasetua, liikunta- ja kulttuuriseteleitä sekä yhteisiä salibandy-vuoroja. Erityisen mieluisa etu on myös Antille ollut oman osaamisen kehittäminen 10 työpäivän verran vuodessa. Antti on hyödyntänyt mahdollisuutta paitsi tutustumalla itsenäisesti kirjallisuuteen, katsomalla koulutusvideoita ja osallistumalla yhteisiin workshopeihin, myös jokusen kerran matkustamalla ulkomaisiin konferensseihin.

- Olen käynyt vuosien varrella muun muassa SymphonyConissa Portugalissa, Romaniassa ja Hollannissa. Niissä pääsee kuulemaan asiantuntijapuhujia eri maista ja samalla myös verkostoitumaan. Konferenssiehdotuksiin on suhtauduttu työnantajan puolelta aina myönteisesti, kun on järkevät perusteet ja budjettiesitys osallistumiselle. Olemme käyneet toisinaan isommallakin porukalla alan kotimaisissa tapahtumissa, Antti toteaa. 

Iloisten ihmisten työpaikka

Pinjan henkilöstöedut ovat laaja kokonaisuus, joihin on kysytty toiveita myös suoraan työntekijöiltä ja kuunneltu aktiivisesti palautetta. Esimerkiksi keväällä 2022 yrityksessä toteutettiin työntekijöiden esille tuomat ja toivomat hierontaetu sekä työmatkaetu. Kaiken kaikkiaan Pinjalla suhtaudutaan hyvin avoimesti henkilöstön parannustoiveisiin.

- Tarjoamme työntekijöillemme kymmenittäin erilaisia henkilöstöetuja, joilla tähtäämme ennen kaikkea jokaisen hyvinvointiin sekä työn ja vapaa-ajan sopuisaan tasapainoon. Lisäksi tuemme yhteisöllisyyden rakentamista niille, jotka sitä toivovat. Tärkeitä teemoja ovat myös oman osaamisen kehittäminen sekä työn vastuullisuus ja merkityksellisyys, kertoo Pinjan CHRO Johannes Nikula.

Laitamme erityisen paljon painoarvoa vastuullisuudelle niin asiakkaiden kuin henkilöstönkin suuntaan, eivätkä nämä ole meille kaksi toisistaan irrallista asiaa vaan yhteinen kokonaisuus.

Pinjan yli 500 henkilöä kattava henkilöstö pitää sisällään monenlaisia persoonia, junioreja ja senioreja, monia kansallisuuksia ja erilaisia asioita arvostavia henkilöitä. Työntekijöitä asuu kymmenillä eri paikkakunnilla, ja osa heistä tekee lähityötä, osa etätyötä ja osa yhdistää näitä molempia. Siksi eduissa on ollut tärkeää huomioida myös henkilöstön moninaisuus.

- Yksi tärkeä teema on viime vuosina ollut myös se, että henkilöstömme kansainvälistyy kovaa vauhtia. Siksi viestintämme on jo kauan ollut rinnakkain suomen- ja englanninkielistä. Lisäksi tuemme monin keinoin etätyöskentelyä ja työnteon hybridimallia – tämä oli meille tosin tuttua jo ennen korona-aikaakin, Johannes toteaa. 

Myös Johannes Nikula nostaa työntekijäeduissa kaikkein tärkeimmäksi asiaksi sen, että itse työnteon perusta on kunnossa ja henkilö viihtyy työssään. Parhaatkaan henkilöstöedut eivät auta, jos työnteko itsessään ei suju.

- Laitamme erityisen paljon painoarvoa vastuullisuudelle niin asiakkaiden kuin henkilöstönkin suuntaan, eivätkä nämä ole meille kaksi toisistaan irrallista asiaa vaan yhteinen kokonaisuus. Työ Pinjalla on myös aidosti merkityksellistä, sillä rakennamme kestävämpää huomista muun muassa työn tehostamisen, hävikin vähentämisen ja sujuvan sairaanhoidon tukemisen saralla.

Infoboksi:

Pinja tarjoaa kymmenittäin henkilöstöetuja, tällä hetkellä mm.

💎 Peruspilarit kunnossa: kattava työterveyshuolto ja vakuutukset
💎 Tuemme henkilöstön hyvinvointia: välipala-, lounas-, virike/liikunta-, työmatka-, hieronta- ja hammasetu
💎 Panostamme henkilöstön kehittymiseen: 10 työpäivää vuodessa osaamisen kehittämiseen ja laaja koulutustarjonta Pinja Academyssä
💎 Lisäksi etuina: Puhelinetu, pienpalkkiot ja rekrytointipalkkiot
💎 Panostamme yhteisöllisyyteen: kuukausittaiset tapahtumat ja aamiaiset, paikkakuntakohtaisesti liikuntavuoroja ja tiimipäivät
💎 Monipuoliset työntekomallit: työt hoituvat joustavasti 100 % etänä, hybridinä tai joltakin toimistoltamme ympäri Suomen (9 paikkakuntaa)
💎 Haluamasi työvälineet: Voit valita työvälineesi ja saat ergonomisen työskentelypisteen toimistolle tai kotiisi
💎 Joustava arki: Joustavat työajat tukevat työn ja vapaa-ajan yhteensovittamista

Hae meille töihin:

Kaikki avoimet paikkamme

Lue lisää:

Pinjalla mahdollistetaan joustavat työskentelymallit
Yrityskulttuurin ja johtamisen vaikutus työhyvinvointiin
Pinjan lanit – yhdessäoloa ja pelaamista kaveriporukalla