Web-kehityksen ”suomenmestari” Pinjalla

Pinjan web kehittäjä Jaakko Sukuvaara istumassa työpöydän ääressä fuksia hupparissa katsomassa kameraan

Jaakko Sukuvaara työskentelee Pinjalla web-kehityksen parissa. Taloon hän tuli aikoinaan ammattikoulun kautta työssäoppimisjaksolle ja tänä päivänä työskentelee täysipainoisena tiimin jäsenenä asiakasprojekteissa.

Jaakon koulumenestyksen myötä tuli pohdittavaksi, mikä paikka olisi nuorelle gradialaiselle kyllin haastava työssäoppimiseen. Jaakon opettaja ehdotti Pinjaa, ja niin hoidettiin käytännön asiat kuntoon ja Jaakko pääsi työnsyrjään kiinni. 

Työssäoppimisjakson aikana tehtäväksi tuli selvitellä mm. erilaisia Headless CMS -ratkaisuja ja jo parin päivän jälkeen oli prototyyppi ratkaisusta esittelyssä. Työssäoppiminen sujui loppuun asti erinomaisesti ja molempien osapuolten ollessa tyytyväisiä oli selkeää, että jatkosta neuvotellaan.

Opintojen jälkeen täysipäiväiseen työhön

Opinnot suoritettuaan Jaakko palkattiin Pinjalle Junior Software Developeriksi. Siinä roolissa hän on päässyt projektien yhteydessä ratkomaan monenlaisia ongelmia niin vanhojen tuttujen kuin uusienkin teknologioiden parissa. Jaakko työskentelee Evondos-tiimissä kehittäen verkkosivuja front-end ja back-end puolella. Ohjelmointikielistä tutuiksi ovat tulleet C# ja JavaScript.

Pinja on työnantajana selkeä ja ammattimainen. Täällä saa apua tarvittaessa ja työntekijöistä pidetään huolta.

Tiimityö on ollut arvokasta, sillä ongelmatilanteissa on aina saanut apuja kavereilta. Parasta työpaikassa onkin Jaakon mielestä työkaverit ja monipuolinen työ. Pinja työnantajana saa myös Jaakolta arvostusta.

- Pinja on työnantajana selkeä ja ammattimainen. Täällä saa apua tarvittaessa ja työntekijöistä pidetään huolta. Työntekijänä voi vapaasti ehdottaa parannuksia ja omia ideoitaan projekteihin sekä arkeen.

Menestystä Taitaja 2021 -kilpailussa

Sen lisäksi, että Jaakko tekee hienoa työtä Pinjalla, menestyi hän upeasti kevään Taitaja 2021 -kilpailussa voittamalla Verkkosivujen tuottamisen lajin. Kyseessä on Skills Finlandin järjestämä ammattitaidon kilpailu, johon Jaakon mukaan lähes kaikki Suomen ammattikoulut ja näiden opiskelijat tulevat kilpailemaan. 

Tänä vuonna semifinaaleihin osallistui yhteensä 1520 kilpailijaa. Verkkosivujen tuottamisen semifinaaleihin sai ilmoittautua rajoituksetta ja yhteensä kilpailijoita oli noin 20, joista 7 eteni finaaleihin saakka. 

Jaakko Sukuvaara maski kasvoillaan kahden näytön takana

Oman lajinsa finaalissa Jaakon tuli kahden päivän aikana suunnitella ja toteuttaa verkkosivut asiakkaalle tämän tarpeiden mukaan. Kilpailijoita arvioitiin sivuston kokonaisuuden, web-designin, teknisen toteutuksen ja muiden ominaisuuksien pohjalta. Finaalissa käytettävät teknologiat olivat Jaakon mukaan vapaammat, kuin semifinaaleissa, mutta rajallisen ajan takia jokainen finalisti päätyi käyttämään PHP ja jQuery -ohjelmointikieliä.

- Kisaaminen oli oikein rattoisaa, sillä niin kisapaikan järjestäjät, muut kilpailijat kuin lajipäällikötkin olivat kaikki mukavia ja kisailun ulkopuolella tuli hauskaa keskustelua. Kisaamisen aikana tuli koetukselle paineensietokyky tehtävän vaatimusten ja aikarajan painaessa päälle, mutta onnistumisen tunne kisojen jälkeen oli sitäkin suurempi, Jaakko kertoo.

Kilpailuun osallistuneita muistettiin diplomilla ja palkintosijoille päässeet saivat vielä rahallisen palkinnon. Gradia palkitsi omat finalistinsa myös rahapalkinnoin. Lisäksi finalisteja hemmoteltiin kisojen aikana asiaankuuluvilla Taitajat-aiheisilla oheistuotteilla.

Tulevaisuuden suunnitelmissa korkeakouluopinnot sekä ammatillisen osaamisen kehittäminen

Vuodenvaihteessa Jaakkoa kutsuu armeija ja silloin työt jäävät hetkeksi aikaa tauolle. Asepalveluksen jälkeen tarkoituksena on jatkaa opintoja korkeakoulussa Jyväskylässä ja tehdä samanaikaisesti töitä Pinjalla. Tavoitteena Jaakolla on kehittää yleisiä ohjelmistosuunnittelun taitoja niin koulussa kuin työelämässäkin. Pinjalla Jaakko toivoo tulevaisuudessa pääsevänsä tekemään työtä, joka tarjoaisi haasteita ja olisi myös merkityksellistä. Näihin toiveisiin Pinja työnantajana pystyy varmasti vastaamaan.

Tutustu avoimiin työpaikkoihin ja pinjalaisten uratarinoihin!

Lue lisää

Työharjoittelu Pinjalla tarjoaa oikeita töitä, oikeille asiakkaille
Tiiminvetäjä sparraa, ratkoo ongelmia ja välittää tiiminsä viihtyvyydestä
Kansainvälinen Product Manager innostuu ohjelmistokehityksen ja designin yhdistelmästä