BI-aiheista luettavaa lomakaudelle

Tilastoja kannettavalla tietokoneella jonka taustalla on heinäpelto jolle on heijastettu ikoneita

Kesä- ja lomakauden kunniaksi kokosimme paketin ajankohtaista Business Intelligence -aiheista lukemista. Lue kaikki tai valikoi kirsikat kakun päältä, näistä artikkeleista löytyy jokaiselle jotain.

Kuinka yrityksesi BI-työkalu vertautuu Gartnerin listaamissa ydinkyvykkyyksissä vuonna 2022?

Tuoreimmassa blogissamme syvennymme Garterin maaliskuussa 2022 julkaisemaan vuosittaiseen analytiikka- ja BI-alustoja koskevan markkina-analyysiin. Edellisten vuosien tapaan Microsoft Power BI todettiin vertailussa alan johtavaksi alustaratkaisuksi – Power BI pitää kärkisijaa peräti 15:ttä kertaa peräjälkeen.

Poimimme analyysissa eritellyistä kahdestatoista ydinkyvykkyydestä kuusi tarkempaan tarkasteluun. Lue lisää blogista: Kuinka yrityksesi BI-työkalu vertautuu Gartnerin listaamissa ydinkyvykkyyksissä

Hymyilevä mies katsoassa paperista raporttia tietokoneen äärellä

Käyttäjälähtöinen raportointi on tehokas tapa viestiä

Käyttäjälähtöisestä raportoinnista puhutaan paljon, mutta mitä se käytännössä tarkoittaa? Miten raporttien käyttäjälähtöisyys varmistetaan? Tässä blogissa pureuduimme raportoinnin perusasioihin – mutta tärkeisiin sellaisiin.

Käyttäjälähtöisessä raportoinnissa olennaista on, että yhdellä raportilla ei pyritä ratkaisemaan kaikkien käyttäjien tarpeita. Muutoin on riskinä, että tärkein tieto hukkuu raportille eikä se vastaa lopulta kenenkään tarpeisiin. Joskus eri kohderyhmille kannattaakin tehdä eri raportit samasta aihealueesta. Kun kaikilla on helppo pääsy tiedon lähteelle, voidaan organisaatiossa tehdä fiksumpia päätöksiä todelliseen tietoon pohjautuen. 

Lue lisää vinkkejä käyttäjälähtöisten raporttien rakentamiseen: Käyttäjälähtöinen raportointi on tehokas tapa viestiä

Tiedon etsimisestä tiedolla toimimiseen – mitä, miten ja miksi?

Viime vuosina on puhuttu paljon big datasta ja yrityksissä onkin oivallettu datan merkitys. Kun data jalostetaan tiedoksi ja aletaan toimia sekä tehdä päätöksiä oikean tiedon pohjalta, kilpailuetu vahvistuu ja syntyy konkreettisia hyötyjä. Tiedon hyödyntämisessä piilee kuitenkin haasteita – ongelma ei ole siinä, etteikö olisi dataa, vaan siinä, ettei sitä pystytä jalostamaan tai käyttämään tarpeeksi tehokkaasti.

Miten siis siirtyä tiedon etsimisestä tiedolla toimimiseen ja valjastaa data aidosti osaksi yrityksen päätöksentekoa? Kirjoitimme aiheesta viime vuonna useampaan kertaan, sillä teema on paitsi tärkeä, myös monelle ajankohtainen. Kurkkaa asiantuntijoidemme vinkit ja näkemyksiä blogista: Kohti tiedolla toimimista – miksi ja miten? sekä Tavoitteena vaikuttava raportointi – miten siirtyä tiedon etsimisestä tiedolla toimimiseen?

Tyydyttyikö tiedonnälkä vai haluatko lukea lisää?

Materiaalipankkimme pursuaa BI-tietoutta. Jos haluat syventyä aiheeseen pidemmäksi aikaa, kurkkaa lisää artikkeleita blogistamme tai tutustu maksuttomiin oppaisiin ja webinaaritallenteisiin Tietopankissa.

Pinjan Business Intelligence -palveluista löydät lisätietoja verkkosivuiltamme: Business Intelligence