Varaa tapaaminen
Tietopankki

Magento 2 - hyödyt ja ominaisuudet

magento2-logoMagento on yksi maailman yleisimmistä ja suosituimmista verkkokauppa-alustoista. Avoimen lähdekoodin ansiosta Magento mukautuu helposti kaiken kokoisiin verkkokauppoihin ja kaikenlaisiin tarpeisiin. Se sisältää jo itsessään paljon toiminnallisuuksia, mikä vähentää mokkuloiden ja lisäosien tarvetta. Avoin lähdekoodi takaa myös sen, että verkkokauppojen tietoturva pysyy koko ajan kunnossa ja että alusta vastaa aina kehittyvän teknologian vaatimuksia.

Avoin lähdekoodi mahdollistaa myös erilaisten moduuleiden ja lisäosien koodaamisen, jolloin asiakas saa verkkokauppansa halutessaan äärimmilleen tuunattuna ja tismalleen tarpeisiinsa soveltuvana. Kuluttajakäyttäytyminen muuttuu päivittäin. Tämän päivän uusin trendi voi olla huomenna jo menneen talven lumia. Magenton joustavuuden avulla pystyy verkkokaupan palvelukokemusta muuttamaan tarvittaessa nopeastikin. Melkein mikä tahansa toiminnallisuus löytyy valmiina moduulina, joka tarvitsee vain asentaa paikoilleen.

Parhaimmillaan Magento-verkkokauppa onkin kauppiaan omiin taustajärjestelmiin sekä maksutapa- että logistiikkatoimittajien järjestelmiin integroitu kokonaisuus, joka palvelee sekä verkkokauppiasta, että verkkokaupan asiakkaita saumattomasti ja tehokkaasti.

Magento 2 – uuden ajan verkkokauppainnovaatio

Magenton slogan verkkokauppa-alustansa kakkosversiolle on ”A new era of e-commerce innovation”. Vuoden 2015 lopulla julkaistu alusta tukeekin sloganinsa mukaisesti uusimpia työkaluja ja ohjelmointikieliä, kuten esimerkiksi PHP 7-versiota. Ohjelmistoa on viety vielä enemmän ammattimaiseen suuntaan, joten Magento 2:n kehitys vaatii kokeneen Magento 2-ammattilaisen.

Teknisestä näkökulmasta Magento 2 onkin ajateltu monella tapaa uudelleen. Nopeampi vasteaika on tunnetusti yksi keskeinen asia tuottavassa verkkokaupassa ja tähän Magento 2:ssa on kiinnitetty erityishuomiota. Uusi arkkitehtuuriratkaisu tasaa palvelinten kuormitusta, mikä näkyy loppukäyttäjälle nopeasti latautuvana sivustona. Kaupan kaatumistakaan jättitarjousten aikana ei tarvitse pelätä, sillä paranneltu arkkitehtuuri  mahdollistaa suuretkin yhtäaikaiset kävijämäärät.

Teknisten asioiden lisäksi Magento 2:n muutos on ollut myös visuaalisesti näkyvä. Käyttöliittymä on vaihtunut modernimpaan ja helppokäyttöisempään muotoon. Tuotteiden lisäämisestä ja varsinkin useita tuotevariaatioita (mm. väri, koko, materiaali) sisältävien muokattavien tuotteiden lisäämisestä on tullut paljon helpompaa. Voit lisätä yhdelle tuotteelle useita kokoja ja värejä vain muutamalla napin painalluksella.

Magento 1:n päivitys Magento 2:een

Moni Magento 1-verkkokauppa-alustan omistava verkkokauppias on varmasti miettinyt, pitäisikö oma verkkokauppa vaihtaa Magento 2:een. Ennen pitkää päivitys tulee välttämättömäksi, koska vanhan Magenton tuki päättyi 2020, mikä tarkoittaa vanhojen Magento 1-verkkokauppojen kohdalla heikentynyttä tietoturvaa ja vanhentunutta teknologiaa.

Magento 1-verkkokaupan päivitys on paitsi aika-, myös budjettikysymys, sillä toisin kuin voisi luulla, Magento 1 ja Magento 2 ovat täysin eri järjestelmiä ja toimivat sen verran eri tavalla, että esimerkiksi ulkoasua ei voi suoraan kopioida vanhasta versiosta uuteen. Käytännössä vanha verkkokauppa rakennetaan täysin uuden alustan päälle sen sijaan, että vanhaan kauppaan asennettaisiin vain yksittäinen päivitys. Siispä päivitys kannattaakin suunnitella verkkokaupan suurempien päivitysten, kuten esimerkiksi ulkoasumuutosten yhteyteen.

Magento 2:n muuttuneet kehitystavat voivat tulla ikävänä yllätyksenä sellaisille verkkokauppiaille, jotka ovat rakentaneet Magento-verkkokauppansa itse. Kehitys vaatii kokeneen ammattilaisen ja jos kokemus ei riitä uusiin kehitystyökaluihin, voi olla, että kääntyminen osaavan Magento-toimittajan puoleen on välttämätöntä.

Magento 2 – plussat ja miinukset

+ Paranneltu toiminnallisuus
+ Parempi käytettävyys kauppiaalle, hallintapaneeli on täysin responsiivinen
+ Tuotteiden lisääminen helppoa
+ Integrointi omiin ja kumppaneiden järjestelmiin on vaivatonta
+ Paljon sisäänrakennettuja ominaisuuksia, vähemmän tarvetta maksullisille lisäosille
+ Jatkuvasti päivittyvä ja ajantasainen tietoturva (Magento 1:n kriittiset päivitykset loppuvat vuonna 2020)
+ Paranneltu käyttäjäkokemus verkkokaupan asiakkaalle
+ Tukee uusimpia teknologioita ja kehitystyökaluja
+ Uusia ominaisuuksia, lisäosia ja moduuleita kehitetään jatkuvasti

– Päivitys Magento 1:sta tarkoittaa käytännössä uuden verkkokaupan rakentamista
- Uuden käyttöliittymän opettelu on oma projektinsa
- Nuoren ikänsä takia valmiita moduuleita on toistaiseksi melko vähän verrattuna Magento 1:een (Tosin moduuleita tulee kovaa vauhtia lisää ja tärkeimmät löytyvät jo varastostamme.)
- Vaatii Magento 1:een verrattuna tehokkaamman palvelimen
- Uusi rakenne vaatii kokemusta Magento 2-kehityksestä, ns. “kotikoodareilla” ei välttämättä riitä tietotaito päivityksen toteuttamiseen.

Pinja on ollut toteuttamassa Magento 2-projekteja heti ensimmäisen vakaan version julkaisun jälkeen. Olemme myös kehittäneet suurimman osan Suomessa käytetyistä Magento 2 -maksumoduuleista ja kehitämme koko ajan uusia moduuleita Magento 2:lle.

Tarvitsetko lisää tietoa Magento 2 päivityksestä? Onko sinulla muita kysymyksiä verkkokauppoihin liittyen? Ota yhteyttä meihin!

Ota yhteyttä!

Tutustu myös: 

Verkkokaupparatkaisut - Kasvua tavoittelevan verkkokaupan räätälöidyt ratkaisut
Tuotetiedonhallinnan ratkaisut - Tuotetiedon hallintaa keskitetysti ja kustannustehokkaasti
Blogi: Verkkokaupan trendit 2023
Blogi: Verkkokaupoista saavutettavia vuoteen 2025 mennessä - mitä digipalvelulain muutoksista tulisi tietää?

Tero Kangas

Tero Kangas

Toimin Pinjalla Digital Commerce -liiketoimintayksikön johtajana liidaten joukkoa verkkokaupan-, tuotetiedonhallinnan ja toiminnanohjauksen ammattilaisia. Ota yhteyttä: +358 45 127 3954 tai tero.kangas@pinja.com.

Lue lisää tältä kirjoittajalta