Varaa tapaaminen
Tietopankki

Miksi PIM? Tehokas tuotetiedon hallinta – kaikki mitä verkkokauppiaan pitää siitä tietää

Nainen pitelemässä valkoista kenkää näppäilemässä kannettavaa tietokonetta

Monelle verkkokauppiaalle tuotetiedon hallinnan kanssa painiminen on varmasti tuttu tilanne. Päänvaivaa saattaa aiheuttaa tiedon hajanaisuus, moninaiset laskentataulukot, kieliversiot ja tiheään tahtiin uudistuva tuotevalikoima. PIM:in ansiosta voit sanoa tälle väännölle hyvästit.

Rikastettu tieto myy paremmin – keskitä tuotetiedon hallinta yhteen järjestelmään

Product information management (PIM), eli suomeksi tuotetiedon hallinta, on ratkaisu helppoon ja keskitettyyn tuotteisiin liittyvän tiedon organisoimiseen. PIM:in avulla voidaan hallinnoida teknistä tuotetietoa, markkinointitekstejä, videoita, käyttöohjeita ja kuvamateriaalia erityisesti silloin, kun sisältöä jaellaan monikanavaisesti.

Yksi verkkokaupan työläimmistä, mutta myös tärkeimmistä osuuksista on laadukkaan sisällön tuottaminen ja ylläpito. Siksi reaaliaikainen ja keskitetty tuotetiedon hallinta on verkkokaupassa äärimmäisen tärkeää. PIM:in avulla voit säästää satoja työtunteja ja samalla parantaa asiakkaan ostokokemusta sekä verkossa että kivijalassa.

3 syytä panostaa tuotetiedon hallintaan

1. Tehokkaammat ja automatisoidut prosessit

Akeneo PIM huolehtii rikastetun tuotetiedon jakelusta oikeaan paikkaan, oikeaan aikaan, ilman manuaalisia työvaiheita. Keskitetyn tuotetiedon hallinnan ansiosta tuotevalikoiman muutoksiin ja muihin muuttuviin tilanteisiin on helppo ja nopea reagoida. Parhaimmillaan kokonaisia työvaiheita voidaan kitkeä pois – PIM:in ansiosta esimerkiksi jälleenmyyjien ja maahantuojien tuotetiedonhallinta voidaan integroida toisiinsa, mikä tarkoittaa sitä, että tuotetietojen päivittäminen hoituu PIM:in ansiosta kerralla niin omiin järjestelmiisi kuin jälleenmyyjiesikin saataville. Samalla varmistat, että tuotetietosi eivät muutu tai vääristy matkan varrella.

2. Johdonmukainen rikas tuotetieto takaa hyvän hakukonenäkyvyyden (SEO) 

Hakukoneet ja asiakkaat arvostavat rikasta ja todenmukaista tuotetietoa, joka on helposti saatavilla kanavasta riippumatta. Ajantasainen tuotetieto vahvistaa verkkokauppasi brändimielikuvaa luotettavana toimijana, jonka kanssa asiakkaat asioivat jatkossa mieluusti. Tuotetiedoilla on digitaalisessa kaupankäynnissä ratkaiseva merkitys – jos sinun kaupastasi ei tarvittavia tietoja löydy, hakukone ohjaa asiakkaan käden käänteessä kilpailijalle, jolta ne löytyvät. 

3. Ketterämmin kansainvälisille vesille

Lähtökohtaisesti kaikki modernit verkkokauppajärjestelmät tukevat kansainvälistymistä, mutta PIM-ratkaisun edut tulevat esiin erityisesti toimiessasi useassa markkinassa, tehdessäsi myyntiä erilaisille kohderyhmille tai kun haluat hyödyntää tuotetietoa useammassa kanavassa tai usealla kielellä. PIM:illä hallitset useita lokaatioita, kieliä ja kauppoja sujuvasti, minkä ansiosta time-to-market on huomattavasti lyhyempi.

Me Pinjalla tarjoamme ratkaisut tuotetiedon hallintaan keskitetysti ja kustannustehokkaasti. Tutustu Akeneo PIM -tuotetiedon hallintajärjestelmään: Akeneo PIM tuotetiedon hallinta

Haluatko lisätietoja?

Ota yhteyttä!

Lue lisää

Blogi: Verkkokaupan trendit 2023
Blogi: Nykyaikainen headless-teknologia turvaa verkkokauppaliiketoimintasi tulevaisuuden
Blogi: Kasvavan verkkokaupan pyhä kolminaisuus: moderni verkkokauppa-alusta, ERP ja PIM
Blogi: Monikanavaisen kaupan tekijät menestyvät tehokkailla prosesseilla ja ketterillä menetelmillä

Tero Kangas

Tero Kangas

Toimin Pinjalla Digital Commerce -liiketoimintayksikön johtajana liidaten joukkoa verkkokaupan-, tuotetiedonhallinnan ja toiminnanohjauksen ammattilaisia. Ota yhteyttä: +358 45 127 3954 tai tero.kangas@pinja.com.

Lue lisää tältä kirjoittajalta