Millainen on koodattu mysteerihuone?

Koodausta pimeässä

Labday on yrityksemme luovuuden kulmakiviä. Labdayna työntekijät saavat koodailla omia harrasteprojektejaan tai tutustua uusiin, heitä kiinnostaviin teknologioihin. Labdayn tuotoksena syntyykin usein toinen toistaan hienompia ja mielenkiintoisempia projekteja. Yksi näistä on Pinja Mystery Code Challenge.

Ai että mikä oli? No koodauspeli tietenkin! Pinja Mystery Code Challenge on kuin mysteerihuone: Tehtäviä on useita ja jos et keksi ratkaisuja annetun aikarajan sisällä, häviät pelin. Tosin tässä pelissä, ryhmän kanssa huoneessa poukkoilun sijaan, pelaat omalla koneellasi ja kilpailet muita vastaan.

Mistä idea sai alkunsa?

Maailmalla on järjestetty jo tovin aikaa Code in the dark -tapahtumaa. Se on kilpailu, jossa pelaajille näytetään www-sivu, jonka he yrittävät koodata täydellisesti uudelleen HTML- ja CSS-kieliä käyttäen. Pelissä on aikaraja, kuten 15 minuuttia, ja Googlesta lähtien kaikkien apukeinojen käyttäminen on kiellettyä. Voittajaksi valikoituu se, kenen toteutus vastaa eniten alkuperäistä sivustoa.

HTML, CSS ja niiden visuaalinen näkymä Miten HTML- ja CSS-kielillä koodattu sivu rakentuu visuaalisesti

 

Idea koodauspelistä kiehtoi myös Pinjalaisia, mutta sitä haluttiin kehittää astetta pidemmälle. Siinä, missä HTML ja CSS antavat kirjoitusvirheitä koodissa anteeksi ja verkkosivusto voi näkyä edelleen oikein, rankaisee ohjelmointikieli usein näyttämällä tyhjää ruutua. Ei kuitenkaan olisi hauskaa, jos istuisit tunnin ohjelmoimassa ja lopuksi syntaksivirheen takia ei olisikaan mitään nähtävissä.

Niin syntyi ajatus Pinja Mystery Code Challengesta: Kilpailu olisikin peli, joka sisältäisi useamman lyhyen tehtävän. Niihin pitäisi ohjelmoida vastaus 5–10 sek aikarajan sisällä. Jokaisen tehtävän jälkeen koodi iteroitaisiin ja automaattiset testit pyörähtäisivät käyntiin. Koodin ollessa epävalidia, jäisit yrittämään ratkaisua uudelleen – muutoin etenisit seuraavaan tehtävään.

Teknologiakoordinaattori Pekka Savolainen “Ollaan koodareita, joten kaikki pitää tehdä iteroiden ja sykleissä”, naurahtaa ohjelmistokehittäjä Pekka Savolainen Pinjalta.

Nopein koodari voittakoon

Pelin suola olisi kilpailussa muita vastaan: Näkisit jatkuvasti oman ja muiden etenemisen pelissä, yhteiseltä ruudulta. Tehtävät pisteytettäisiin vaikeusasteen mukaan, ja pisteitä saisi niin oikeinkirjoitetuista vastauksista kuin nopeudestakin. Pinja Mystery Code Challenge -pelin voittajaksi tiensä raivaisi se, kuka onnistuisi kahmaisemaan itsellensä muhkeimman pistesaldon.

Pinja Mystery Code Challenge on tällä hetkellä kehitysvaiheessa ja sitä on tarkoitus jatkojalostaa tämän vuoden aikana. Peli tullaan julkaisemaan Open Sourcena, joten kaikki pelistä kiinnostuneet voivat lähteä mukaan kehitykseen. Lisäfeaturena on jo nyt suunnitteilla jokaisen pelaajan oma avatar, jotka etenisivät pelissä “juoksuradalla”, pelkkien nimien tai palkkien sijaan. Mutta ken voittaa, se selviää ensimmäisessä Pinja Mystery Code Challenge -tapahtumassa!

Pssst. Jos kiinnostaa lähteä mukaan koodaaman Pinja Mystery Code Challenge -peliä tai tulla työskentelemään hyvän porukan kanssa, laita hakemusta tulemaan: Rekrytointi

Lue lisää

Ronin onnistunut työharjoittelu: vakituinen työpaikka plakkarissa
Hän, digitalisaation tekijä. Osaajia etsimässä.

Pirita Kapanen

Pirita Kapanen

Teen töitä Pinjalla teknisen markkinoinnin ja koodauksen parissa. Työpäiväni sisältävät järjestelmien käyttölogiikoiden miettimistä ja teknistä toteutusta, sivujen leiskaamista ja koodausta, sisältöjen kehitystä, SEO:a ja brändäystä. Kilpailuhenkisyys näkyy niin peleissä kuin rentomielisesti töissäkin. Urheilulajeista säbä lähellä sydäntä.

Lue lisää tältä kirjoittajalta