Varaa tapaaminen
Tietopankki

Ohjelmistokehityksen ja pilvipalveluiden parhaat palat Pinjan blogissa

Hymyilevä nainen istumassa tietokoneen ääressä

Kokosimme kesäpäivien ajanvietoksi kattavan paketin lukemista ohjelmistokehitykseen ja pilvipalveluihin liittyvistä teemoista. Jos olet siis miettinyt, milloin ohjelmistokehitys kannattaa ulkoistaa, mistä lähteä liikkeelle digitaalisen palvelun kehittämisessä tai mitä järjestelmien modernisoinnissa tulee huomioida, jatka lukemista.

Milloin ohjelmistokehitys voidaan ja kannattaa ulkoistaa?

IT-alaa haastava osaajapula on tehnyt ohjelmistokehityksen ulkoistamisesta yhä yleisempää. Tyypillisesti ohjelmistokehitys voidaankin ulkoistaa joko kokonaan tai osittain. Kumppani voi hoitaa kaiken mitä tekniseen kehittämiseen liittyy tai ottaa haltuun vain tiettyjä ohjelmistokehityksen osa-alueita. Ulkoistaminen avaa paljon uusia ovia ja mahdollisuuksia, kun käyttöön saa ammattitaitoisen, skaalautuvan tiimin.

Listasimme blogissamme 3 syytä, miksi ulkoistaa ohjelmistokehitys. Lue koko artikkeli täällä: Milloin ohjelmistokehitys voidaan ja kannattaa ulkoistaa?

Ohjelmistokehitystiimi suunnittelemassa sovellusta pöydän ääressä

Mistä lähteä liikkeelle, kun tavoitteena on kehittää uusi digitaalinen palvelu?

Maailmanlaajuisella koronapandemialla oli huomattava vaikutus digitaalisten palveluiden yleistymiseen sekä teknologian käyttöönoton vauhdittamiseen. Yritykset digitalisoivat pandemian myötä toimintojaan jopa 25 kertaa nopeammin ja investointien määrä näyttää kasvavan myös tulevaisuudessa. 

Digitaalisen palvelun kehittäminen on kuitenkin pitkäjänteinen prosessi, joka kannattaa pilkkoa useampaan vaiheeseen. Lue asiantuntijoidemme vinkit projektin onnistuneeseen starttiin blogistamme: Mistä lähteä liikkeelle, kun tavoitteena on kehittää uusi digitaalinen palvelu?

Mitä järjestelmien modernisoinnissa ja pilvisiirtymässä tulee huomioida?

Aiheuttaako teknisesti vanhentunut järjestelmä haasteita liiketoiminnan ja palvelun kasvulle? Tämä artikkeli on sinulle. Usein uuden järjestelmän kehittämisen sijaan kannattaa harkita elinkaarensa päässä olevan järjestelmän modernisointia. Se on monesti järkevämpää, kuin täysin uuden järjestelmän luominen. 

Usein ajatus pilvisiirtymästä aiheuttaa kuitenkin myös päänvaivaa. Kuinka suuri projekti on kyseessä? Mitä siirtymässä täytyy ottaa huomioon? Riittävätkö resurssit ja osaaminen? Kokosin blogiimme kolme tärkeintä asiaa, joihin pilvisiirtymää valmistellessa kannattaa kiinnittää huomiota. Lue lisää: Mitä järjestelmien modernisoinnissa ja pilvisiirtymässä tulee huomioida?

Tyydyttyikö tiedonnälkä vai haluatko lukea lisää?

Kaipaatko lisää lukemista tai uusia näkökulmia? Ei huolta, tietopankkimme pursuaa hyödyllisiä materiaaleja. Kurkkaa ainakin nämä…

✔️Pilvimigraatio tarjoaa monia hyötyjä ja turvaa liiketoiminnan tulevaisuuden kiristyvässä kilpailussa

✔️Kun polut erkanevatkin – siirrä ohjelmistokehitys hallitusti uudelle kumppanille

✔️Opas: 6 askelta uuden digitaalisen palvelun kehittämiseen

✔️Webinaari: Ohjelmistokehityksen ulkoistaminen – kuka huolehtii työhyvinvoinnista, työkyvystä ja osaamisesta?

✔️Koulutus: Johdatus pilvimaailmaan ja pilvinatiiveihin sovelluksiin

Lisää Pinjasta ja ratkaisuistamme löydät verkkosivuiltamme: Ohjelmistokehitys ja kumppanuus ja Pilvipalvelut