Varaa tapaaminen
Tietopankki

Taloushallinnon integraatiolla toiminnanohjausjärjestelmiin kilpailuetua

blogi-taloushallinnon-integraatiolla-toiminnanohjausjarjestelmiin-kilpailuetua-jpg

Tämä blogi on ensimmäinen osa blogisarjaa, jossa käsittelemme toiminnanohjauksen ja taloushallinnon välisten rutiinien tehostamista ja automatisoimista. Tässä blogisarjan ensimmäisessä osuudessa tarkastelemme aihetta integraatioalustapalvelun tarjoamien hyötyjen kautta.

Sarjan toisessa osassa käsittelemme taloushallinnon ydintoimintoja osana ERP-järjestelmää ja sen tuomia hyötyjä käytännön rutiineihin Pinjan Total ERP by Pinja -toiminnanohjausjärjestelmän pohjalta. 

Taloushallinnon integraatioiden rooli osana toiminnanohjausjärjestelmää on viime vuosina vahvistunut. Toiminnanohjausjärjestelmän toimittaja havahtuu taloushallinnon integraation tarpeellisuuteen viimeistään siinä vaiheessa, kun asiakasyritys nostaa sen esiin. ERP-toimittaja voi toteuttaa taloushallinnon ratkaisujen integroimista järjestelmäänsä myös etupainotteisesti ja näin vahvistaa oman järjestelmänsä kilpailuasemaa. Eri asiakkailla on käytössään laaja kirjo taloushallinnon ohjelmia, joten integroitavia rajapintoja on paljon. Valitsemalla sopivan kumppanin integraatioiden toteutukseen ERP-toimittaja voi keskittää omat resurssinsa toiminnanohjausjärjestelmän kehittämiseen ja antaa taloushallinnon integroinnin osaaviin käsiin.

Taloushallinnon integraation edut

Taloushallinnon ratkaisujen integrointi toiminnanohjausjärjestelmään tuo selkeitä etuja:

Laskutus 

Integraation avulla voidaan vähentää manuaalista työtä useita minuutteja laskua kohden. Integraatio siirtää laskun toiminnanohjausjärjestelmästä automaattisesti muihin sitä tarvitseviin järjestelmiin ilman, että laskulla olevia tietoja tarvitsee syöttää uudelleen. Manuaalisen työn vähentäminen parantaa työn mielekkyyttä, ja helposti todennettava säästö laskun käsittelyajassa lyhentää integraation takaisinmaksuaikaa.  

Kirjanpito 

Myös kirjanpidossa integraatio vähentää manuaalisen työn määrää. Integraation avulla kirjanpitoaineistoa siirtyy kassajärjestelmästä taloushallinnon järjestelmiin automaattisesti. 

Palkanmaksu

Taloushallinnon integraation avulla palkanmaksun tarkkuus paranee, virheiden määrä vähenee ja palkanmaksu perustuu ajantasaisiin tietoihin. Muutokset voidaan määrittää päivittymään joko reaaliaikaisesti tai ajastettuna. Kun myös muiden työsuhteeseen liittyvien työntekijätietojen siirtäminen tapahtuu automaattisesti, palkanmaksun käytössä on aina työntekijöiden ajantasaiset osoite- ja tilitiedot. 

Integraatioprojektin kulku

Taloushallinnon integraatioiden ulkoistaminen osaavalle kumppanille säästää toiminnanohjausjärjestelmän toimittajan resursseja itse järjestelmän kehittämiseen. Kumppanin vankan kokemuksen avulla integraatioprojektit johdetaan kustannustehokkaasti ja luotettavasti, parhaita oppeja hyödyntäen ja sudenkuopat välttäen. Useimmiten projekti alkaa kartoittamalla ne järjestelmät, jotka halutaan integroida. Järjestelmien rajapinnat tutkitaan ja sovitaan tiedonsiirtoon liittyvät yksityiskohdat. Useista itsenäisistä toimipisteistä koostuvissa yrityksissä, kuten hotelleissa, voidaan integraatiototeutus monistaa vaivattomasti kaikkien toimipisteiden järjestelmäympäristöihin.

Ylläpito- ja tukipalvelu jatkaa tarvittaessa kumppanin tukena projektin jälkeenkin. Automaattisen integraatioiden valvonnan avulla mahdolliset virheet havaitaan ajoissa ja asiakas saa niistä tiedon välittömästi. Palvelukokonaisuuteen on mahdollista liittää lisäpalveluna visuaalinen raportointi integraatioiden toiminnasta ja viestiliikenteestä. 

Pinjan integraatiokumppanuuden hyödyt 

Olemme Pinjalla toteuttaneet asiakkaillemme jo puolensataa taloushallinnon integraatiota. Samalla olemme rakentaneet toimivan yhteistyön suurimpiin taloushallinnonratkaisuiden toimittajiin Suomessa ja Pohjoismaissa. Laaja kokemus integraatioprojekteista, nykyaikainen ja ketterä integraatioalusta IPa by Pinja sekä yleisimpien taloushallinnon ohjelmistojen syvällinen tuntemus yhdessä tekevät Pinjasta luotettavan kumppanin ERP-ratkaisujen toimittajille. 

Pinjan kustannustehokas ja ketterä integraatioalusta mahdollistaa taloushallinnon lisäksi myös muiden liiketoiminta-alueiden integraatiot ja auttaa siten muokkaamaan kumppaneidemme integraatiokokonaisuutta heidän asiakkaidensa tarpeiden mukaisesti. Monialaisen osaamisensa ja laajan palveluvalikoimansa avulla Pinja on kumppaneidensa apuna integraatioiden lisäksi myös muussa liiketoiminnan kehityksessä.

Lataa Pinjan IPa-talousesite ja tutustu taloushallinnon integraatioihimme! 

Lue lisää:

IPa-palvelusivusto
Total ERP -toiminnanohjausjärjestelmä
EasyOpp -menestystarina

Jan-Petteri Hakoluoto

Jan-Petteri Hakoluoto

Toimin IPa by Pinja -tuotteen palvelupäällikkönä ja tuoteomistajana. Minulle on tärkeää että prosessimme ovat loppuun hiottuja ja asiakkailla on kaikki hyvin! Vapaa-ajalla tykkään kalastaa ja matkustaa aina kun mahdollista.

Lue lisää tältä kirjoittajalta