Pinjan IT-työpaikat houkuttelevat ammattilaisia maailmanlaajuisesti

Nuori tummatukkainen nainen istumassa kolmen näytön äärellä työpisteellään

Ohjelmistopuolen työmarkkinat ovat kuumenneet Suomessa, mikä tarkoittaa sitä, että uusia osaajia etsitään myös maan rajojen ulkopuolelta. Monille kelpaa työpaikka maailman onnellisimmassa maassa, ja Pinja tarjoaa ilolla erilaisia mielenkiintoisia työtehtäviä ohjelmistokehittäjille ja muille IT-alan ammattilaisille upeasta yhteisöstään. Yksi monista uuteen maahan muuttaneista ohjelmistokehittäjistä on Intiasta kotoisin oleva Padma, joka kehittää nyt sähköisen kaupankäynnin verkkosivuja Pinjalla Suomessa. Padma etsii mielellään ratkaisuja asiakkaiden haasteisiin ja tutustuu vapaa-ajallaan uuteen kotimaahansa ja pääkaupunkiseutuun.

Verkkokauppaa, koodausta ja lunta

Marraskuussa 2022 verkkokauppa-asiantuntija Padma Varadhan muutti Intiasta Suomeen ja aloitti uudessa työssään Pinjan ohjelmistokehittäjänä. Padma on kotoisin Etelä-Intian Bangaloresta, jossa hän on aiemmin suorittanut tekniikan kandidaatin tutkinnon ja työskennellyt verkkokaupparatkaisujen parissa yli kymmenen vuotta. Alkusyksystä 2022 häneen otettiin yhteyttä suomalaisiin IT-työpaikkoihin liittyen.

- Minulle tarjottiin tilaisuutta Suomessa, ja kiinnostuin siitä, sillä työnkuva sopi profiiliini. Eräs intialainen ystäväni on asunut Suomessa kaksitoista vuotta, joten minulla oli aavistus siitä, mitä odottaa. Tiesin, että suomalaiset ovat mukavia ja avuliaita ja että useimmat osaavat englantia. Ystävälläni on täällä perhe, ja hän arvostaa myös sitä, että tämä on turvallinen maa asua ja kasvattaa lapsia, Padma sanoo.

Ennen Suomeen tuloaan Padma on kartuttanut työkokemusta useiden verkkokauppojen parissa toimivien asiakkaiden kanssa ja jopa suurten kansainvälisten yritysten kanssa. Tämä antoi hänelle hyvät lähtökohdat aloittaa uudessa tehtävässään.

- Olen tyytyväinen työhöni Pinjalla ja aion pysyä täällä monta vuotta. Nautin koodaamisesta, PHP:n ja Magenton käyttämisestä sekä uusien ratkaisujen löytämisestä ongelmiin. Se pitää minut liikkeellä, hän sanoo hymyillen.

Yksi hänen työnsä tärkeimmistä haasteista on asiakkaiden liiketoimintatarpeiden ymmärtäminen ja täsmällisten ratkaisujen löytäminen niihin. Työ edellyttää myös teknisiä taitoja, terävää loogista ja analyyttistä ajattelukykyä sekä tiimityöskentelytaitoja.

Yksi Pinjan kansainvälistä rekrytointia helpottavista käytännön asioista on se, että kaikki perehdytysmateriaali on englanninkielistä ja kaikki tiimin jäsenet pystyvät kommunikoimaan englanniksi.

- Ihmiset täällä ovat hyvin ystävällisiä ja avuliaita, ja ilokseni huomasin, että kaikki osaavat englantia, joten minulla ei ole ollut kieliongelmia. Kulttuurierojen osalta suomalaiset voivat aluksi olla hieman varautuneita, kun keskustellaan niitä näitä, mutta kärsivällisyydestä on apua. On myös kiva, että henkilökunnalle on tarjolla paljon tapahtumia, joiden avulla voi tutustua paremmin työkavereihinsa, Padma toteaa.

Padma on Pinjalla työskennellessään käyttänyt myös joitakin henkilöstöetuja ja on tyytyväinen esimerkiksi julkisen liikenteen matkalippuunsa. Toisinaan hän työskentelee Pinjan Espoon toimistolla ja toisinaan kotona – riippuen esimerkiksi säästä. Toistaiseksi Padma on nähnyt lähinnä vain Suomen talvisäätä, sillä hän sattui saapumaan Suomeen ensimmäisenä valkeana päivänä marraskuussa 2022.

- Mieheni muutti myös Suomeen helmikuussa, ja nyt etsimme hänellekin töitä Suomesta. Suosittelen muuttoa Suomeen kaikille, jotka etsivät uutta tutkittavaa ja ovat valmiita näkemään asioiden positiivisen puolen ja ehkä jopa perustamaan perheensä täällä, Padma sanoo.

Vapaa-aikanaan Padma nauttii ulkoilusta. 

- Nyt kun olen uudessa maassa, haluan tutkia ympäröiviä alueita. Käymme mieheni ja koirani kanssa kävelylenkeillä, ja olemme käyneet myös suurissa urheilutapahtumissa Helsingissä. Nyt odotamme Suomen kevään näkemistä ja kokemista, Padma sanoo.

Kansainväliset ammattilaiset työskentelevät kansainvälisille asiakkaille

Pinjan päätös rekrytoida uusia osaajia ulkomailta perustui todelliseen tarpeeseen saada uusia päteviä työntekijöitä. Esimerkiksi verkkokauppaliiketoiminta tarvitsee erityisesti lisää työntekijöitä, joilla on aiempaa kokemusta avoimen lähdekoodin Magento-verkkokauppa-alustasta. Pinjan rekrytoijat ovat iloisia nähdessään, kuinka moni hakija oli kiinnostunut tarjolla olevista IT-työpaikoista.

- Olemme iloisia siitä, että löysimme Padman kaltaisen kokeneen ohjelmistokehittäjän. Kaikki on toiminut hyvin muutenkin, sillä prosessi kaikkine käytännön asioineen sujui hienosti meidän näkökulmastamme ja jopa nopeammin kuin odotimme, kertoo Janne Nygård, Operations Manager ja verkkokauppatiimin työnjohtaja Pinjalla.

PHP Storm, kansiorakenne ja koodia näytöllä

Pinjan verkkokauppatiimissä työskentelee tällä hetkellä lähes 30 verkkokaupan ammattilaista Espoossa, Kempeleessä, Jyväskylässä, Tampereella ja Lahdessa. Työntekijät voivat työskennellä joko paikan päällä missä tahansa Pinjan toimistossa tai kotoa käsin. Yritys kasvaa voimakkaasti, ja uusia ohjelmistokehittäjiä ja muita tiimin jäseniä tarvitaan jatkuvasti. Tämä ensimmäinen kansainvälinen rekrytointi toteutettiin yhteistyössä IT-työpaikkojen maailmanlaajuiseen rekrytointiin erikoistuneen yrityksen kanssa. Eri maissa tarjolla olevat erilaiset IT-työpaikat tarjoavat erittäin houkuttelevan ja kiehtovan vaihtoehdon työnhakijoille.

Yksi Pinjan kansainvälistä rekrytointia helpottavista käytännön asioista on se, että kaikki perehdytysmateriaali on englanninkielistä ja kaikki tiimin jäsenet pystyvät kommunikoimaan englanniksi. Janne Nygårdin mielestä kansainvälisempi tiimi on tervetullut muutos.

- Työ itsessään on tietysti sama kansallisuudesta tai kulttuurista riippumatta, kuten luovien ratkaisujen löytäminen koodauksen aikana. On kuitenkin mukavaa, että meillä on kansainvälinen tiimi. Minulla oli hyvä fiilis Padmasta – hän loisti teknisessä haastattelussa ja osoitti itsenäistä ajattelukykyä. Löysimme Padmasta loistavan ja ahkeran kollegan, Janne sanoo. 

Padman rekrytoinnista saatujen myönteisten kokemusten rohkaisemana Pinja tarjoaa mielellään IT-töitä muille kansainvälisille työntekijöille, ja on jo tehnyt työsopimuksen toisen Suomen ulkopuolelta rekrytoidun henkilön kanssa. Uusi ohjelmistokehittäjä aloittaa työnsä verkkokaupan tiimissä keväällä 2023.

Pinja tarjoaa erilaisia IT-työpaikkoja ja urapolkuja

Etsimme uusia kollegoita erilaisiin tehtäviin, kuten ohjelmistokehittäjiksi, Business Intelligence -asiantuntijoiksi, tietovarastoasiantuntijoiksi ja moniin muihin tehtäviin. 

Pinjan asiantuntija-aloja ovat kauppa ja palvelut, digitaalinen yhteiskunta, valmistava teollisuus, metsäteollisuus, energia, kiertotalous ja luonnonvarat sekä terveys- ja hyvinvointiteknologia. 

Lue lisää pinjalaisten urapoluista urasivuillamme, katso avoimet työpaikat ja liity iloiseen #datalovers-perheeseen!

Pinjasta

💎 Pinja on kansainvälinen ja nopeasti kasvava ohjelmistoyhtiö. Työllistämme 500 ammattilaista ja palvelemme asiakkaitamme yli 30 maassa.
💎 Edesautamme teollisuuden innovaatioita ja digitaalisen yhteiskunnan rakentamista esimerkiksi tarjoamalla asiakkaillemme erilaisia SaaS- ja BI-ratkaisuja.
💎 Perustettu 1990
💎 Työkavereita 500+
💎 Liikevaihto 50 m€

Lue lisää:

Tule mukaan rakentamaan vastuullista maailmaa tavu tavulta
Pinjalla työnkuva räätälöitiin vahvuuksieni mukaan
Kansainväliset ohjelmistokehittäjät arvostavat suomalaista tasa-arvoa ja mahdollisuuksia