Pinja mukana Engage 2020 -tapahtumassa

Engage 2020

Arnhemissä, Hollannissa pidettiin 2.-4.3. Engage 2020 -tapahtuma, johon kokoontui yli 420 asiakasta, kumppania ja HCL:n edustajaa yli 30 maasta keskustelemaan kollaboraatio-tuotteiden kehittämisestä ja tulevaisuudesta.

HCL osti viime vuonna IBM:ltä tuotteet; Notes, Domino, Sametime, Connections ja DX, jotka muodostavat nyt HCL:n Digital Solutions -tuoteliiketoiminnan. HCL on globaali yhtiö, jolla on yli 149 000 työntekijää 45 maassa. Yhtiön liikevaihto on 9,6 miljardia dollaria.

Pinja osallistui tapahtumaan HCL:n virallisena kumppaniyrityksenä. Meitä kiinnosti erityisesti Domino-alustan hyödyntäminen low-code-projektialustana, joka mahdollistaa nopean ja kustannustehokkaan tavan toteuttaa muihin taustajärjestelmiin ja pilvipalveluihin integroituvia ohjelmistoratkaisuja.

HCL esitteli uuden Domino Volt -työkalun, jolla voidaan tehdä Domino-sovelluksia vaikkapa Excel-taulukoista ja Sharepoint-kirjastoista - jopa ilman koodausta. Mallista tekee mielenkiintoisen se, että työkalu tuottaa lopputuloksena sovelluksen, jota voi jatkokehittää vapaasti Dominon kehitystyökaluilla ja laajennuksilla aina fullstack-menetelmiin saakka.

Engage 2020

Engage 2020 -tapahtumaan kokoontui yli 420 asiakasta, kumppania ja HCL:n edustajaa yli 30 maasta.

HCL julkaisi tapahtuman yhteydessä myös NoMad-ohjelmiston Android-puhelimille. NoMad on client-ohjelma, jolla voidaan käyttää sekä vanhoja, että uusia Domino-sovelluksia älypuhelimissa ja tableteissa. Julkistuksen myötä tuettuna ovat nyt kaikki iOS, että Android -laitteet. Ohjelmisto mahdollistaa tietokantojen replikoinnin offline-käyttöön ja se mahdollistaa myös älylaitteiden kamera- ja gps- toimintojen hyödyntämisen sovelluksissa. NoMad on tehokas ja edullinen tapa toteuttaa ja hallita offline-käyttöä tukevia mobiilisovelluksia. 

HCL tuo pian client-ohjelmat mm. NoMad, Verse ja Sametime jakeluun myös Progressive Web App (PWA) -sovelluksina. Natiivi sovellus latautuu näin selaimen kautta ja asentuu käyttäjän työasemaan automaattisesti. Client-sovellusten asennukset ja päivitykset jäävät siis historiaan ja ohjelmistot ovat jatkossa aina ajan tasalla. PWA toimii kaikissa käyttöjärjestelmissä mm. Windows, Mac ja Linux. Käyttäjä tarvitsee vain selaimen.

Engage 2020 oli vahva näyttö siitä miten HCL investoi tutkimukseen ja tuotekehitykseen, yhdessä asiakkaiden ja kumppanien kanssa. Uusia osaajia rekrytoidaan jatkuvasti lisää kaikkialta maailmasta. Tuotteita koodataan globaalisti 24/7, joka näkyy jatkuvasti julkaistavina versioina ja lisäominaisuuksina. Domino on kehittymässä kilpailukykyiseksi vaihtoehdoksi niin low-code-puolen kun Pro-code-puolen toteutuksille.

Meiltä Pinjalta löytyy vahvaa Domino-osaamista ja -kokemusta kaikilta kehitystasoilta, joten pystymme hyödyntämään Domino-alustaa projekteissa silloin kuin se on aidosti paras vaihtoehto asiakkaamme tarpeeseen.

Lue lisää

IBM Domino – 30 vuotta ketterää sovelluskehitystä, mitä seuraavaksi?
Ketterä ohjelmistokehitys
ICT-palvelut

Jarkko Pietikäinen

Jarkko Pietikäinen

Vastaan HCL-liiketoiminnan sekä siihen perustuvien digitaalisten palveluiden kehittämisestä. Aloitin tehtävässäni 2018, jolloin 25 vuotta sitten perustamani Netwell Oy liitettiin osaksi Pinjan menestystarinaa. Vapaa-ajallani harrastan veneilyä, radioamatööritoimintaa sekä hiihtoa ja pyöräilyä.

Lue lisää tältä kirjoittajalta