Yrityksen kunnossapitoa hoidetaan tyypillisesti kunnossapidon tarpeisiin kehitetyssä erillisessä järjestelmässä tai yrityksen toiminnanohjausjärjestelmän kunnossapitomoduulissa. ERP-järjestelmä ja erillinen...
Lue artikkeli →Budjetointi on kunnossapidon kehittämisen merkittävä työkalu. Usein budjetointi koetaan kuitenkin tehtävänä, joka vie työaikaa ja jonka toteutus on hankalaa. Parhaimmillaan riittävän perusteellisesti tehty...
Lue artikkeli →Kunnossapidon data rikastuu asteittain matkalla asentajan tehtävälistalta kunnossapitopäällikön tai tehtaanjohtajan työpöydälle. Jokaisella toimijalla onkin oma merkittävä roolinsa tapahtumien ja merkintöjen ketjussa.
Lue artikkeli →Automaation toimimattomuuteen liittyy paljon riskejä, etenkin kustannusten näkökulmasta. Ennen kuin automaatiolinja tulee tiensä päähän, mahdolliset ongelmat vanhentuneessa järjestelmässä kannattaa ennakoida.
Lue artikkeli →Esimerkiksi energian ja kiertotalouden saralla toimijoiden yhteen hiileen puhaltamisesta on kiistatonta hyötyä.
Lue artikkeli →Teollisuuden toimintaympäristö muuttuu nopeasti. Pitkään on puhuttu, että muutos on pysyvä olotila ja se on otettava toiminnassa huomioon. Viime viikkojen nopeaan muutokseen tuskin kukaan on kuitenkaan kyennyt...
Lue artikkeli →Teollisuudessa tietoa kerätään tuotantokoneilta ja -laitteilta sekä tuotannon työntekijöiltä. Tietolähteitä on paljon ja kertyvän datan määrä on suuri.
Lue artikkeli →Kunnossapidon päivittäisen tekemisen hallinta on osa tuotannon päivittäisjohtamista. Avaintekijät hyvään päivittäisjohtamiseen ovat:
Lue artikkeli →Organisaation tuotteiden ja palvelujen laatu määräytyy sen mukaan, kuinka hyvin ne vastaavat asiakkaiden vaatimuksia ja odotuksia.
Lue artikkeli →Olemme kertoneet aiemmin blogissamme, mitkä ovat onnistuneen kunnossapitojärjestelmän käyttöönoton askeleet. Voit lukea lisää näistä viidestä vaiheesta täältä. Tässä artikkelissa keskitymme siihen, miten...
Lue artikkeli →